"Reformierakond on avatud partnerite ettepanekute arutamisele ning kolme partneri konsensuse korral oleme valmis valitsuse tööplaani võtma ka uusi teemasid. Arutelu teeb lihtsamaks see, et suur osa sotsiaaldemokraatide ettepanekuid kattub kas osaliselt või täielikult valitsusliidu leppes juba kavandatud tegevustega," kommenteeris Rõivas.

"Tulumaksu tõstmist me loomulikult ei toeta, see vähendab inimeste sissetulekuid ja Eesti konkurentsivõimet ning pärsib tulevast majanduskasvu. Valitsusliit on kokku leppinud tööjõumaksude langetamises ning soovime seda poliitikat jätkata," lisas Rõivas.

Isamaa ja Res Publica Liidu juhatus arutas eilsel eestseisuse istungil sotsiaaldemokraatide ettepanekuid koalitsioonilepingu muutmiseks, kuid ei võtnud sotside ettepanekute suhtes konkreetset seisukohta, vahendas ERRi uudisteportaal.

Pühapäeval koguneb Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus, et koalitsioonipartnerite vastuste osas oma seisukoht kujundada.

"Sotsidele on põhimõttelise tähtsusega jõuda uute sisuliste lahendusteni võitluses ääremaastumise ja palgavaesusega. Siin ei ole midagi venitada, sest iga kaotatud päev muudab olukorda Eestis ainult halvemaks ning viib meid ühisest eesmärgist üha kaugemale," ütles selle kohta sotside esimees Jevgeni Ossinovski eelmisel nädalal.