"Kõige kindlam valik kandidaat n-ö läbi kärsatada on see, et asuda enneaegselt ainult tema selja taha ja siis vaadata pealt, kuidas teised erakonnad kõlava häälega ei ütlevad. Seda me ei soovi," ütles Rõivas ERR-i uudisteportaalile.

Siim Kallas ütles sel nädalal Eesti Päevalehele antud intervjuus, et tema arvates peaks Reformierakond oma presidendikandidaadi välja valima, sest kahe kandidaadiga jätkamine tooks erakonnale halvima variandi ehk võidu saab hoopis vastaskandidaat.

"Siim Kallas on kõige parem inimene mäletama, kuhu see liiga järsk ja kramplik ühe kandidaadi toetamine 2001. aastal välja viis. Siis ta oli kõige otsesemalt nende asjade juures," kommenteeris Rõivas.

Rõivase sõnul on oluline istuda teiste erakondadega ühise laua taga selgitada välja, millist Reformierakonna kandidaati teised toetaksid.

"Kui me näeme, et mõni meie kandidaat võiks pälvida, kas 68 häält parlamendis või valijameeste kogu enamuse, siis võib päris kindel olla, et meil on ka valmisolek selle Reformierakonna kandidaadi taha ühiselt 30 häälega astuda," sõnas ta.

Rõivas tunnistas, et välistada ei saa ka mõne teise erakonna kandidaadi, näiteks Eiki Nestori toetamist.

"Täna on välistamisi teha väga rumal, sest kui me ootame, et teised erakonnad oleksid valmis kaaluma meie kandidaate väga tõsiselt, siis oleks minust ebaviisakas, kui ma ütleks, et meie isegi mitte ei kaalu ühtegi teist alternatiivi," lausus ta.

Rõivas ütles veel, et enne jaanipäeva ei ole erakonna otsust toetuse osas kindlasti oodata.