Rõivas kinnitas saates, et teiste erakondade ministrite valikusse ta ei sekkunud, kuid Reformierakonnas tegi peaminister isiklikult ministrite jaotuse ettepaneku, arutas seda juhatusega ja lõpuks toetati toetati ministrite valikut konsenuslikult.

Kui peaministrilt päriti Jürgen Ligi saamise kohta haridus-ja teadusministriks, siis kinnitas Rõivas, et vastne haridusminister on väga hea ja tugev poliitik ja saab enda kohal väga hästi hakkama.

"Täna oli esimene nõupidamine, kus rääkisime majanduprognoosist ja eelarvest, ning ma võin öelda, et Ligi saab olema rahandusministrile väga heaks vestluspartneriks, sest ta teab detaile ja kuidas asjad käivad," muigas Rõivas. Peaminister lisas, et Ligi on selline poliitik, kes oma valdkonna ja inimeste eest on alati lõvina seismas.

Saatejuht Indrek Treufeldt juhtis Rõivase tähelepanu saate teises pooles ka koalitsioonilepingus olevale madalapalgaliste tagasimaksete süsteemile ja nentis, et tegelikult on see justkui "hiiliv astmeline tulumaks". Saatejuht päris, et miks valitsus keeldub seda astmeliseks tulumaksuks nimetamast.

Peaminister vastas, et tegemist ei ole kindlasti astmelise tulumaksuga, sest astmeline tulumaks karistab inimesi. "Sellega karistatakse edu, karistatakse õppimist ja edasijõudmist ning ma seda õigeks ei pea," rääkis Rõivas.

Samuti juhtis peaminister tähelepanu, et mitmed astmelise tulumaksu süsteemiga riigid on võlakoormuses ning halvas seisus ja seega see süsteem pole ilmselgelt õiglust toonud.

Lõpuks arutleti saates ka koalitsioonileppe katteallikate üle ja peaminister kordas oma arvamust, et pigem tuleks inimeste teenitud rahalt võtta vähem makse ja tervist ning muidu keskkonda kahjustavatelt valdkondadelt rohkem.

"Olen terve oma elu saanud hakkama ilma ühtegi sigaretti suitsetamata ja kuigi riigil on ilmselt jäänud makse saamata seetõttu, aga mu tervis on selle võrra parem, siis minu pärast nii olgu," ütles Rõivas.