"Tegemist on Reinsalu initsiatiiviga, mille eesmärgist ei ole ma veel lõpuni aru saanud ja kas ta tõesti usub, et sellel võiks olla praktiline tulem," ütles Rõivas Vikerraadio saates "Stuudios on peaminister".

Peaministri sõnul peab riik oma käitumises välispoliitikas olema järjepidev, väärikas ning rohkem ettearvatav. "Ma ei saa päris täpselt aru, mida meil riigina sellest memorandumist võita on. Minu jaoks on need teemad läbi arutatud aastaid tagasi ja ma ei näe selles perspektiivi. See tekitab välispoliitilist võbelust, mida Eestilt ei oodata."

Ta lisas, et taoline käitumine tekitab nii Venemaas kui lääneriikides teatud kulmukergitamist. "Olulistest välispoliitilstes küsimustes ja initsiatiivides on vajalik ikkagi ka rohkem kolleegidega nõu pidada, siis võib-olla oleks tulemus kokkuvõttes parem," sõnas Rõivas kokkuvõtteks.

Eile allkirjastasid Riias Balti riikide justiitsministrid koostöömemorandumi, milles lepivad kokku tegevused Nõukogude Liidu okupatsiooni kahju nõude esitamise teemal.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul on Vene Föderatsioonil kontinuiteet Balti riike okupeerinud Nõukogude Liiduga. Justiitsministrid tõdesid, et just Balti riikide õigusliku järjepidevuse katkematuses võimaldab sellist nõuet esitada. Rahvusvahelise õiguse järgi saab okupatsiooni eest nõuda nii varalise kahju hüvitamist kompensatsioonina kui vabandamist satisfikatsioonina, teatas justiitsministeerium.