Üle-eelmise aasta kohta on valitsusel Rõivase sõnul täpne lapsendamise statistika. Nii rääkis ta, et 22 last lapsendati 2011. aastal asenduskoduteenuselt, nendest 15 välismaale.

Rõivas tõstis positiivsena esile, et aasta-aastalt on asenduskodu vajavate laste hulk vähenenud. „Kui 2006. aastal oli asenduskodudes 1621 last, siis möödunud aasta lõpu seisuga 1096 last.“

Veel rääkis Rõivas, et valitsus otsustas tõsta asenduskodude pearaha 655 eurolt 700 eurole kuus. Puuetega ja alla 3-aastaste laste puhul 1038 eurolt 1083 eurole. Pearaha tõusis viimase kuue aasta jooksul teist korda: viimati mullu 15 euro võrra, nüüd 45 euro võrra.

"Lisaks pearahale on oluline, et sotsiaalministeerium on keskendunud sellele, et laste elamistingimusi muuta võimalikult lähedaseks peres elamisele," rääkis Rõivas.

Tema sõnul on kaheksas kohas valminud peremajatüüpi asenduskodu majad. "Need näevad välja ja toimivad väga sarnaselt suurte perede kodudele: elutuba ja köök keset suurt maja ja ümberringi toad, kus elavad lapsed ühe või kahe kaupa, kokku kaheksa last."

Veel on peremajad ehitamisel kolmes kohas: Tartus Käopesas, Kuressaares ja Narvas, kus need lootuste järgi veel sel aastal avatakse.