Täna Tallinna volikogu ees avatud ja emotsionaalse ettekandega esinenud Jaanus Rohumaa on mures Tallinna 2011. aasta kultuuripealinna tiitli pärast. “Ma loodan, et ei teki olukorda, kus peame ise kultuuripealinna tiitlist loobuma enne, kui see meilt ära võetakse.”

Rohumaa kavatseb SA Tallinn 2011 nõukogule teha ettepaneku, et sõlmida lepe Tallinna linnavalitsuse ja vabariigi valitsuse vahel nii kiiresti kui võimalik.

“Vaja on, et linn ja riik paneks seljad kokku ja sõlmiksid tugeva ühiskondliku leppe. Kultuur väärib seda,” ütles Rohumaa.

Üks olulisemaid projekte, mille saatus veel päris selge pole, on Kultuurikatel. “Kultuurikatel on võtmekoht Tallinna merele avamiseks, sinna peaks tulema kultuurikilomeeter.” Rohumaa ütles, et see oleks see projekt, mis jääks toimima ka pärast 2011. aastat.

Rohumaa sõnul valitseb kultuuriprojektidega seoses praegu palju ebaselgust, sest rahaline baas ei ole paigas. “Kindlad lepingud on olemas 40 partneriga. Umbes sada on ootel. Varsti ei saa enam eellepinguid teha, sest väliskülalised soovivad teada, kas nad peavad siia sõitma või ei,” rääkis Rohumaa.

“Lähimatel kuudel on vaja saada selgus 2010. ja 2011. aasta vahendite suhtes, sest aprillis on vaja anda aru Brüsselis, mis siis meil õigupoolest toimub, mida oleme välja lubanud,” märkis Rohumaa.

Rohumaa sõnul on 2010. aastaks praegu ette nähtud 43 miljonit ja 2011. aastaks 100 miljonit krooni. Ametlik kultuuriprojektide arv on 175-200, kuid kõiki projekte rahastada ei saa.

Vaata fotosid Tallinna linnavolikogu istungist!

Rohkem fotosid vaata SIIT!

Rohumaa hoiatas, et kui linn pole kolme kuu pärast leidnud projektile raha, loovutab sihtasutus tiitli mõnele teisele linnale, teatavad TV3 uudised.