„Kultuuritegelaste tänane avaldus näitab, et neil on endiselt erk sotsiaalne närv,“ tunnustas Rahvaliidu fraktsiooni esimees Jaanus Männik, teatas Delfile erakonna pressiesindaja.

„Erinevalt paljudest teistest on neil mehisust tunnistada, et Arnold Rüütel on Eesti heaks väga palju teinud,” lisas Männik. “Rüütli valimisplatvormis on ka seekord väga palju head ning kutsun kultuuritegelasi üles seda platvormi toetama. Toomas Hendrik Ilves ei ole ju siiamaani pidanud vajalikuks teatada, kuidas tuleviku-Eesti peaks välja nägema ja mida selle visiooni saavutamiseks tegema peab.“

Rahvaliidu fraktsiooni hinnangul on Toomas Hendrik Ilvese meeskonna tegevus seni kahetsusväärsel kombel tuginenud loosunglikule Arnold Rüütlile vastandumisele ja isikuvastastele rünnakutele, sisulises ja argumenteeritud tulevikudebatis osalemist on välditud.

80 kultuuritegelast ja teadlast tegid kolmapäeval avalduse, milles nad kutsuvad valijamehi hääletama presidendivalimistel Toomas Hendrik Ilvese poolt.

Allakirjutanud tunnustavad president Arnold Rüütlit panuse eest Eesti ühinemisel Euroopa Liiduga, kuid heidavad talle ette viimase aja tegevust Keskerakonna ja Rahvaliidu huvides.