Kohus rahuldas advokaatide kaebused ning jättis rahuldamata prokuröri kaebuse. Ühtlasi mõistis kohus riigilt Viisitammele (30) tema õigusabikulude katteks 43 950,85 eurot, ütles ringkonnakohtu sekretär ERR-i uudisteportaalile.

Ringkonnakohus vaagis Viisitamme süüasja riigikohtu otsusel uuesti, kuna ringkonnakohus oli oma varasemas otsuses jätnud tema õigeksmõistmise motiveerimata. Riigikohus nõustus prokuröriga, et ringkonnakohus ei põhjendanud oma otsuses, miks Viisitamm Pärnu spordihalli ehitusega seotud episoodis õigeks mõisteti.

Riigikohus märkis, et põhjenduste puudumine kohtuotsuses on kriminaalmenetluse oluline rikkumine, mistõttu tuleb ringkonnakohtul asja selles osas uuesti arutada. Pärnu teehoolduse riigihanke läbiviimist puudutanud süüdistuses nõustus riigikohus maa- ja ringkonnakohtu varasema seisukohaga, et Viistamm pole kuritegu sooritanud.

Mullu detsembris tühistas ringkonnakohus Pärnu maakohtu otsuse Viistamme ja Pärnu endisest keskerakondlasest endise abilinnapea Simmo Saare (30) süüdimõistmise kohta. Samas jäi jõusse ärimees Vello Kingi (55) õigeksmõistmine.