"Kui suvel kärbitakse raamatukogude tunde, õppehoonete lahtioleku aegu jne, siis peab seda samal põhjusel tegema ka ETV. Tõsi, on vastupidine näide: KUMU just pikendab ja suurendab oma tööd targasti eeldades, et inimese kunstitarbimise võimalused on just suvel suurimad. Just suvele peaks ka ETV tegelikult planeerima oma tööde tipp-aja..." ütles Gräzin Delfile.

Meil aga ollakse harjunud, et tõeline Eesti uudis on seotud riigikoguga ja siis toimibki fenomen, et riigikogu puhkuse ajal kaamerad ei käi, kurtis ta.

"Spordi "mitmekesisuse" saaks suuresti ammendada uudistega, mida saab edastada teksti TV-s. Aga kui tõsiselt: kui juba on otsustatud, et ETV suur osa olgu sport, siis parem suvel, kui talvel - suvised spordisaated koos oma reklaamiga risustavad eetrit vähem kui talvel. Kuid iga suvine spordisaade on minule teatis: siinkohal oleme me loobunud rahvustelevisiooni tegemisest," oli poliitik spordi kajastamise suhtes skeptiline.

"Olen arvamusel, et eetri täitmine näiteks sellega, et lihtsalt pannakse jooksma filmiarhiivi lindid vähimagi kommentaarita või mängitakse kasvõi Tubina või Elleri sümfooniaid nagu nad tulevad - sellel on sügav mõte. "Tühja eetriaja" täitmise mõttes (s.t. aega, mille tugevaks täitmiseks pole raha) on meil palju õppida "Alo-TV" kontseptsioonist."