"Lihtne vastus oleks ei. Ja siis veelkord ei," vastab Gräzin, kas jalgpalli peaks näitama, pealegi veel kahasse maksumaksja ja sponsorite rahaga.

"Maksumaksja raha paigutamine mistahes ühe spordiala massinäitamise ei arvesta, et kultuuri tehakse mitte ainult litrite, pallide ja suuskadega. Aga ka sulepea ja harfiga näiteks. Vuti puhul oli hull asi see, et enamus mänge kantanuks justkui üle Sillamäe Kalevi staadionilt aastal 1951. Muide, kas treeneritel muret polegi, et vale ja viletsa pallimängimise pikk näitamine rikub ka meie tulevased mängijad ära? Ja millise moraalse eeskuju pidi andma noortele finaali vilistanud kohtunik? Aga vastupidi: kas mitte samamoodi ei pahandanud me talvel suustamise üle, millele lisandus veel meie endi koondise näotu ilme?"

Gräzini sõnul on Eurovisiooniga asjad paremad. "Aga ERR probleem on see, et ülekandeõigustega tuleb n.ö. salakaubana kaasa metsik kogus kommertsreklaami, mida me justkui ei tohiks lubada, aga lubame. Sest päris reklaam see ju pole ja raha läheb justkui spordi edendamiseks. Aga olen küsijaga nõus: see piir siin paganama ähmane ja selles olümpiamängude ja MM-ide udus oleme me piirist üle läinud."

Riigikogulase sõnul peaks sport olema nähtav läbi erakanalite. "Mistahes ala, kasvõi kukepoksi. Aga maksumaksja raha heaks kasutamiseks pole ma seda arvanud ja loodan, et see viimane juhtum - MM - paneb mõtlema ka kõige paadunuma fanaatiku."