"Esmalt olgu täpsustatud, et tegu on minu sõnade, mitte RHN ametliku seisukohaga. Viimase formuleerumiseks on oma seaduses ette nähtud protseduur, mis pole just kuigi paindlik ega kiire," nentis Uudelepp Facebookis, asudes kommenteerima arutelu, mis sai alguse sellest, et ERRi juhatus saatis töötajatele kirja, kus tsiteeriti juhatuse esimehe Margus Allikmaad soovitust ignoreerida kanepi pooldajaid.

"Vabandan kõigi ees, kes tunnevad end praegu puudutatuna ja on mures, et ERR ning tsensuur võivad ühe lause sisse sattuda. Kinnitan, et see on välistatud. ERR-i ajakirjanikud on vabad ise otsustama, millest ja kuidas saadetes kõnelevad. Olles ka ise omal ajal Eesti Raadios uudistes töötanud, tunnen inimeste ja toimetuste meelelaadi. Kui kusagilt „ülalt“ peakski tulema mingi korraldus, mis piirab ajakirjaniku otsustus- ja mõttevabadust, siis seda lihtsalt ignoreeritakse," kirjutas ta.

Ta lisas, et kanepi vastastel ja pooldajatel on õigus oma arvamusele ja samuti on see õigus ka Margus Allikmaal.

"Tal ei ole õigust käsutada, kuidas mingit teemat kajastada, kuid tal on õigus koosolekul oma arvamus välja öelda. Olen inimestega suhelnud ja ükski koosolekul osalenud ERR-i töötaja pole öelnud, et Allikmaa jagas korraldusi. Ta avaldas oma arvamust. Kui väita, et juhatuse esimees tuleb arvamuse eest tagasi kutsuda, siis minu jaoks on see väide täpselt sama ebademokraatlik kui korraldus kedagi saadetes ignoreerida. Sõnavabadus on universaalne väärtus, mille kasutamise õiguse võiks reserveerida ka neile, kellega me nõus ei ole."

Uudelepp kinnitas lõpetuseks, et ERR on platvorm, mis on aruteludeks avatud eri seisukohtadel olevatele inimestele ja oma saadete tegemisel sõltumatu.