Saates kippus väitlus Keit-Pentus Rosimannuse (Reformierakond) ja riigikogu opositsioonisaadiku Aivar Riisalu (Keskerakond) vahel küllalt teravaks minema. "Foorumi" peateema oli Reformierakonna võimaliku koalitsioonipartneri vahetamine seoses Kallase-Ansipi vangerduse ja tõenäolise uue valitsuse tulekuga.

Pentus-Rosimannus ütles, et kui Reformierakond on Keskerakonnaga koostöö tegemisel kõhkleval positsioonil, siis seda suuresti 2007. aasta pronksiöö sündmuste pärast. Keskkonnaminister viitas, et Keskerakonna geopoliitiline positsioon on küsimusi tekitav. "Me lähme täna europarlamendi valimistele vastu, aga mäletame ju, et Keskerakond oli Euroopa Liitu astumise vastu meelestatud," sõnas Pentus-Rosimannus.

Selle peale ärritus Riisalu silmnähtavalt. "Põhieestkõneleja Vilja Savisaar on täna teie nimekirjas! Ja nüüd on kalli-kalli, ta on europarlamendi valimiste nimekirjas teil kuuendal kohal, millest sa räägid, tüdruk?" hüüatas Riisalu.

Riisalu heitis ministrile ette ka seda, et Reformierakonna plaan paistab Kallase sissetoomisega seisnevat aastases seisakus ja uuteks valimisteks valmistumises. "See tähendab, et aasta jooksul riiklikult suurt midagi ei juhtu, hoitakse lihtsalt positsioone. Reformierakonna ees müts maha, sest nad on olnud tipp-poliittehnoloogid kõik need aastad! Ka Keskerakond on tundnud endal tooli alt ära tõmbamist, " vihjas ta ja lisas, et Reformierakond on suutnud jagamatu võimu tsementeerida veel vähemalt 5-15 aastaks.

Pentus-Rosimannus vastas, et tal on hea meel, et Aivar Riisalul on jagunud aega ja pühendumust Reformierakonna siseelusse süveneda. Ta eitas ka erakonna plaani korraldada aastane paigalseis riigielus. "See ei tähenda, et midagi ei toimu, see lihtsalt annab võimaluse läbi rääkida ja paika panna rõhuasetused," ütles ta. "Ära mine kangesti närvi vastu õhtut ilmaasjata," lisas minister Riisalule.

Eestlaste ja venelaste vastandamise teemat jagus ka saate lõpuminutitesse. "Valate mõne aja pärast kõvasti pisaraid, et Keskerakonda partneriks ei võtnud. Panete meile veel lilli selle eest, et oleme tegelenud vene kaardi hoidmisega! Deniss Boroditš on Ida-Viru piirkonna esimees täna, teile on vaja neid vene hääli, mida meile ette heidate!" põrutas Riisalu.