Riisalu märkis liikluskindlustusseaduse muutmise arutelul, et see on selgelt liikluskindlustusfondi vahetute juhtide aetud lobi.

“Küsimus ongi selles, et nüüd neil lõppes kassavoog otsa ja nüüd neil on hästi tore jälle hakata uusi arveid välja kirjutama, sest teeme natukene seadust ringi ja hakkame inimestele saatma penalteid välja. Ja küll ullikesed maksavad, sest neid, kes ei pannud tähele, et viisil või teisel on üks asi tegemata, on kindlasti päris palju,” rääkis Riisalu.

“Kui sul pärand pole avanenud, sul ei ole võimalik sellega operatsioone teostada.”

"Tegemist on kahetsusväärselt väärinfo esitamisega, kuivõrd ei täna ega ka tulevikus pole Eesti Liikluskindlustuse Fondil plaanis surnud inimestele mingeid kirju saata. Enne teadete ja arvete saatmist kontrollib me infosüsteem alati rahvastikuregistrist automaatselt järele, kas omanik on elus või mitte ning surnud inimestele kirju ei saadeta," selgitas olukorda Eesti Liikluskindlustuse Fondi juhatuse esimees Mart Jesse.

"Meil ei ole midagi selle vastu, kui vastav säte seadusesse sisse kirjutataks, et me surnutele teateid ei saada, kuid meie jaoks on see elementaarne ka ilma vastava seadusesätteta. Seda me pole kunagi teinud ega kavatse ka tulevikus tegema hakata," lisas ta.

"Eriti kummaline näib asja juures see, et eile toimus meil väga sõbralikus õhkkonnas kohtumine Riigikogus keskfraktsiooniga, kus tutvustasime seaduseelnõud ja arutasime selle kitsaskohti ning mitte ükski osalenu, sh Aivar Riisalu ei puudutanud teemat mitte poole sõnagagi. Selles valguses ei pea ma vajalikuks kommenteerida lugupeetud riigikogu liikme süüdistusi mingis mõjututöös," leidis Jesse.