Aukohtu menetluses oli teisipäeval kaks juhtumit. Esiteks sotsiaaldemokraat Hannes Rummi erakirjavahetuse sattumine keskerakondlaste Ivor Onksioni ja peasekretär Priit Toobali kätte ning teiseks erakonna juhi Edgar Savisaare isikliku hukkamõistu pälvinud Rainer Vakra ja Kalle Laaneti küsimus. Nii Laanet kui ka Vakra on viimasel ajal avalikult ja korduvalt kritiseerinud mitmesse skandaali sattunud Keskerakonna juhtimisstiili.

Riisalu lausus, et tema seisukoht on ammu välja kujunenud ning ta ei oota, et aukohtust mingit uut infot tuleb. Aukohtu soovitusi ja järeldusi erakonna igapäevaelu ja suhtluse parandamiseks ta kätte polnud saanud, aga tema sõnul ei juhtu ka midagi siis, kui aukohtu soovitused jõuavad temani alles Keskerakonna juhatuse istungil esmaspäeval.

Ta lausus, et tema seisukohalt peaks Keskerakond säilitama ühtsuse ja kui keegi on midagi valesti teinud, siis kõik peaksid oma käitumist muutma. Ta oli sama meelt Kadri Simsoniga, et Keskerakonna fraktsioon riigikogus peab lõpetab 26liikmelisena ning Riisalu käitub nii, et seda ühtsust säilitada.