Praegu bussid Pedja jaama ei sõida ja seni oli rong pedjalastele ainus ühiskondlik liikumisvahend. “Loodan, et suudame leida kompromissi ja Pedja küla elanikke ei lõigata maailmast ära,” lausus Jõgeva vallavalitsuse abivallavanem Priit Kirsimäe Eesti Päevalehele.

Eile kohtus Kirsimäe küla elanikega, kes olid mures, et pärast rongiliikluse kadumist võib nende suhtlemine välismaailmaga muutuda võimatuks.

Pedjalastele reisimisvõimaluse säilitamiseks kaalub vallavalitsus ideed panna ühistranspordivahendeid spetsiaalselt Pedjas peatuma. “Üks võimalus on, et sõitma jääv Tartu-Valga rong teeb Pedjas peatuse, teine võimalus aga see, et seda teeb mõni buss,” ütles Kirsimäe.

Vald kaalub võimalust kasutada Pedja küla elanike Jõgevale sõidutamiseks valla õpilasbussi, millega käib iga päev koolis üle 40 koolilapse. Kirsimäe sõnul läheks iga lisareisi tegemine maksma umbes 160 krooni.

“Kui valitsus ei suuda Eesti mõne piirkonna elanikele garanteerida liikumisvõimalust, võib seda nimetada suureks jamaks,” ütles Jõgevamaa maavanem Meelis Paavel. Tema sõnul on rongiliikluse asendamine bussidega läbi mõtlemata, mille tõttu kannavad tavalised inimesed.