"Tallinna Linnateatri kollektiiv ning teatrihuvilised on ammu ära teeninud korrastatud teatrihooned ning uue ja ruumika saali. Seetõttu otsustasime eraldada 2018. aasta riigieelarves 0,7 miljonit eurot hoonekompleksi projekteerimiseks. Oleme saavutanud põhimõttelise kokkuleppe, et järgnevatel aastatel toetab riik Tallinna Linnateatri juurdeehitust veel ligikaudu 9 miljoni euroga," lausus peaminister Jüri Ratas.

Ratase sõnul panustab Tallinna linn omalt poolt olemasolevate vanalinna kinnistute arendamisse, asenduspindade võimaldamisse, aga ka teatritöökodade väljaehitamisse. „Meie ühine siht on teostada Tallinna Linnateatri juurdeehitus ning korrastada olemasolevad ruumid. Olen kindel, et inspireerivad etendused uuendatud teatrikompleksis pakuvad külastajatele veelgi nauditavamat kultuurielamust.“

Tallinna Linnateatri arendamisel on seatud ajaliseks eesmärgiks, et 2018. aastal toimub teatrikompleksi projekteerimine ning aastatel 2019-2020 ehitustööd. Hoonekompleksi lõplik maksumus selgub pärast lähteülesande ja projekti valmimist.