Alkoholi jaemüük poodides, kioskites ja mujal on keelatud kella 10 õhtul kümneni hommikul. Ent vähemalt üks ettevõte pakub täiesti avalikult võimalust alkoholi ka öisel ajal "laenata".

Seadusemuudatusega laiendatakse alkoholi käitlemise mõistet ning loetakse käitlemiseks ka pakkumine, üleandmine või muul viisil teisele isikule majandustegevuse raames kättesaadavaks tegemine sõlmitava lepingu liigist sõltumata. Alkoholi käitlemine on seadusemuudatuse jõustumise järel lubatud üksnes müügi- või vahetuslepingu vormis ehk alkoholi laenamine on keelatud.

Alkolaenutuse äri pidav Daily Solutions OÜ tegevuse kohta on kohus otsustanud, et tegemist on sisuliselt alkoholi müümise ehk keelatud tegevusega. Kuna aga praegune alkoholiseadus ei ütle alkoholi laenamise kohta midagi, tegutseb alkolaenutus endiselt edasi. Sellise äri kinnipanemiseks ongi nüüd kavas alkoholi laenutamine või muul seaduses mitte lubatud moel käitlemine keelata. Edaspidi on lubatud vaid alkoholi müük või vahetamine seaduses kirja pandud tingimustel.

Lisaks kirjutatakse seadusesse sisse 3200 euro suurune karistus juriidilistele isikutele alkoholi käitlemise reeglite rikkumise eest. Neid muudatusi kehtestav eelnõu on hetkel kooskõlastusringil. Kui riigikogu kiidab need heaks, jõustuvad muudatused kümnendal päeval peale Riigi Teatajas ilmumist. Eelnõu autorid hindavad, et rahalist kulu muudatused riigile ei too.