Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt ning tervise- ja tööminister Urmas Kruuse tutvustasid täna Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuses plaanitavat töövõime reformi, mille käigus suureneb riigipoolne toetus erivajadustega ja vähenenud töövõimega inimestele.

Helmen Kütt avaldas, et reformi käigus on plaan käivitada uus internetiportaal, kus erivajadustega inimesed saaksid müüa omavalmistatud tooteid, näiteks käsitööd.

Küti sõnul oleks tegemist e-poega, kus erivajadustega inimesed saaksid müüa näiteks käsitööd ja asju, mida Eesti inimesed saaksid osta näiteks kingitusteks. Küti arvates oleks see hea viis, kuidas inimesed saaksid erivajadustega inimesi rohkem toetada.

"See võiks olla sellise märgiga, et ostes sa mitte ainult ei toeta erivajadusega inimest, vaid saad ka hea toote vastu," ütles Kütt.

Küti arvates võiks portaali sihtrühm olla peale eestlaste ka välismaalased.

Kütt nentis, et algatus portaali loomiseks tuleks riigilt, kuid hetkel ei ole veel praktiliselt läbi mõeldud, mis institutsioon portaali looks ning kui palju see maksma läheks.

Sotsiaalministeeriumi poolt kavandatava tööhõivereformi üks eesmärke on inimeste mõtteviisi muutus, et rohkem erivajadusega ja vähenenud töövõimega inimesi osaleksid ühiskonnaelus.