Koostöös julgete naabritega paigutab "Pealtnägija" väidetava salaurka juurde varjatud kaamera. Tehnilistel, aga peamiselt just juriidilistel põhjustel, saab panna kaamera kõrvalkorteri uksesilma sisse. See tähendab, et kaamerasse avaneb täpselt selline vaade üldkasutatavast trepikojast maja kolmandal korrusel, nagu naabrid uksesilmast näevad, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kaamera näitab, et Tammsaare tee 83 korter 7 ukse taga käib päevas kümneid inimesi, kes viibivad seal vaid mõne minuti ja lähevad seejärel oma teed.

Elukaaslased Indrek ja Inger on ühed vähesed majas, kes julgevad probleemist rääkida, ent esimese asjana ei pöördunud nad sugugi televisiooni, vaid teatasid politseile ja maksu- ja tolliametile salaärist. MTA on viimastel aastatel teinud korterisse kaks reidi, aga need ei peatanud äritsemist.

Konks selles, et salakauba müük on teatud koguseni väärtegu, mille uurimiseks ei tohi kasutada eritoiminguid nagu pealtkuulamine või jälitus. Saab teha ainult kohtu loal läbiotsimise. Ärikad on aga piisavalt nutikad, et hoida kodus korraga vaid väike kogus.

"Pealtnägija" kaamera fikseeribki mitu korda päevas toimuva liikluse, mille puhul võib oletada, et käib kauba juurde toomine.

Möödunud reedel läks "Pealtnägija" vene keelt emakeelena rääkiv katsejänes kontrollostu tegema ning talle müüdigi plokk Valgevene päritolu suitsu, salaviina osta aga ei saanud, sest väidetavalt pole seda enam piisavalt liikvel.

Paar tundi pärast saate tegijate lahkumist tegi MTA, toetudes "Pealtnägija" infole, Tammsaare teel uue reidi ning leidis nii salaalkoholi kui sigarette.

Maksuamet kutsub üles andma vihjeid igasuguse illegaalse müügi kohta telefonil 800 4444 või e-posti aadressil vihje@emta.ee.