Riigireetur Aleksei Dressen mõisteti juba eelmise aasta 3. juulil Venemaa eriteenistuse FSB kasuks töötamise eest 16 aastaks vangi. Temalt välja mõistetud kuriteoga teenitud rahast pole tasutud aga peaaegu mitte midagi ning samuti pole kohtutäitur Mati Roodes enam kui aastaga suutnud raha saamiseks maha müüa Dresseni korterit, kus elab sees koos mehega riigireetmises süüdi ja tingimisi vangi mõistetud Viktoria Dressen. Väidetavalt viskavad maardulased selle asjaolu üle kurja nalja.

Kinnistusraamatust selgub, et Aleksei Dressenile kuuluv 107,3 ruutmeetri suurune korter on tõesti endiselt tema nimel, ent sellel seisab keelmärge käsutamise keelamiseks riigiprokuratuuri kasuks, et selle müügist oleks võimalik võlg tasuda.

On ebaselge, miks pole korterit enam kui aasta jooksul maha müüa suudetud. Kohtutäitur Roodes lausus, et tema pole asjaga venitanud, aga samas ei saa tema ka kommenteerida neid takistusi, miks on korter ikka müümata. Korter pole isegi kohtutäiturite ja pankrotihaldurite avalikke oksjone ühendaval varad.ee leheküljel müügis, kus peaksid olema väljas kõik nende pakkumised.

Roodes lausus, et tema ei saa käimasolevat täitemenetlust kommenteerida, küll aga saab seda teha raha sissenõudja ehk rahandusministeeriumi haldusalas olev riigi tugiteenuste keskus (RTK). Just nemad vastutavad jõustunud kohtuotsuse alusel raha sissenõudmise eest.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Kristina Haavala kinnitas, et riigi poolt pole mingeid takistusi korteri müümiseks. Ta ei osanud kommenteerida, millistele takistustele Roodes viitas korteri mittemüümist põhjendades.

Aleksei ja Viktoria Dressenilt kuulub konfiskeerimisele kuriteoga saadud vara ehk 142 900 eurot. Läbiotsimisel leitud 23 658 eurot sularahas mille Dressenid said riigireetmise eest, on juba konfiskeeritud.

Tasumisele kuulub seega 119 242 eurot, mis jaguneb kahe abikaasa vahel võrdselt pooleks. Aleksei Dresseni võlg riigi ees on pea täielikult tasumata ja nagu öeldud, talle kuuluvat korterit pole õnnestunud võla katteks ära müüa.

Ka Herman Simmi, esimese tabatud riigireeturi kinnisvarast on umbes pool müümata. Kunagi kuulus talle üheksa kinnistut, kinnistusraamatu andmetel on viis kinnistut endiselt tema nimel, nende seas tema endine elukoht Sauel Juure tänaval.