Kriminaalmenetluse eesmärgiks on selgitada kahtlusi, kas nimetatud riigihangete käigus on rikutud riigihangete ja konkurentsialaseid seadusi ning kas sellega on tekitatud riigile kahju. Kõik antud riigihanked on osaliselt finantseeritud Euroopa Liidu struktuurivahenditest, teatas riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai.

17.11.2010 kuulati üle majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske kahtlustavana seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Samuti on üle kuulatud maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko kahtlustatavana seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Kahtlustatavana on üle kuulatud ka Nordecon Infra ASi peadirektor Erkki Suurorg, keda kahtlustatakse seotuses konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Kedagi antud kriminaalmenetluse raames kinnipeetud ega vahi alla võetud ei ole.

16.11.2010 teostasid kaitsepolitseiameti töötajad läbiotsimisi uurimise all olevate ettevõtete ning ametiisikutega seotud ruumides.