Erakondadest seadsid oma kandidaadid üles Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Eesti Reformierakond, Erakond Isamaa ja Res Publica Liit, Eesti Vabaerakond, Eesti Keskerakond (kõik 125 kandidaati), Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (25 kandidaati), Erakond Eestimaa Rohelised (40 kandidaati), Rahva Ühtsuse Erakond (36 kandidaati) ja Eesti Iseseisvuspartei (12 kandidaati).

Üksikkandidaatidest esitasid dokumendid Meelis Kaldalu (ringkond nr 1, Põhja-Tallinn, Kristiine ja Haabersti), Ilmar Ibragimov (ringkond nr 2, Tallinna Kesklinn, Lasnamäe ja Pirita), Toomas Torb (ringkond nr 4, Harju- ja Raplamaa), Greete Reinson (ringkond nr 2, Tallinna Kesklinn, Lasnamäe ja Pirita), Tarmo Porroson (ringkond nr 11, Võru-, Valga-, Põlvamaa), Ege Hirv (ringkond 4, Harju- ja Raplamaa), Heli Koit (ringkond nr 8, Järva-ja Viljandimaa), Maarika Pähklemäe (ringkond nr 2, Tallinna Kesklinn, Lasnamäe ja Pirita), Svetlana Ivnitskaja (ringkond nr 1, Põhja-Tallinn, Kristiine ja Haabersti), Henn Leetna (valimisringkond nr 2, Tallinna Kesklinn, Lasnamäe ja Pirita), Urmo Karusoo (valimisringkond nr 10, Tartu linn), Jaak Vackermann (ringkond nr 4, Harju- ja Raplamaa) ja Marek Ranne (ringkond nr 11, Võru-, Valga- ja Põlvamaa).

„Esitatud nimekirju vaadates saab nentida, et Eestis registreeritud 11-st erakonnast osaleb valimistel kümme, kandidaatide koguarv on samuti suurem, küll aga on võrreldes nelja aasta taguse ajaga vähem üksikkandidaate,“ ütles vabariigi valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu. 2011. aastal osales riigikogu valimistel 9 erakonda ja 32 üksikkandidaati, kokku 789 kandidaati.

„Vabariigi valimiskomisjon koguneb teisipäeval, 20. jaanuaril kell 11, et registreerida nõuetekohaselt esitatud kandidaadid. Vahetult pärast seda saavad kandidaadid endale liisu heitmise teel ka registreerimisnumbrid,“ sõnas Heinsalu.

Kolme päeva jooksul pärast registreerimist on kandidaadil õigus loobuda. Seega selguvad lõplikud nimekirjad 23. jaanuaril.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil 2015. Eelhääletamine ja e-hääletamine algab 19. veebruaril.