Pärast seda, kui Reiljan oli Rävala kinnistu süüasjas lõplikult süüdi jäänud, tekkis politseil kohustus pärast süüdimõistva otsuse jõustumist Villu Reiljani relvaluba kehtetuks tunnistada, sest relvaseaduse vastav säte ei sisalda kaalutlusõigust. Seega kaotas Reiljan õiguse võtta relvaga osa jahist ja jahispordiüritustest, aga ka õiguse kasutada tulirelva enesekaitse eesmärgil.

Reiljan kaebas prefektuuri otsuse Tartu halduskohtusse, mis otsustas politsei otsuse tühistada.

Tartu halduskohus tunnistas põhiseadusega vastuolus olevaks relvaseaduse sätted osas, mis ei võimalda relvaloa kehtetuks tunnistamisel arvestada kriminaalkorras karistatud isikuga ja temale süüks arvatud teo asjaoludega.

Ka õiguskantsler Indrek Teder leidis seoses Villu Reiljanilt relvaloa äravõtmisega, et relvaseaduse regulatsioon, mille järgi tuleb sõltumata kuriteost alati, kui inimest karistatakse kriminaalkorras, tema relvaluba kehtetuks tunnistada, pole põhiseadusega kooskõlas.

Seetõttu tunnistaski riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium oma otsuses, et relvaseadus on põhiseadusega osaliselt vastuolus osas, milles see ei võimalda soetamisloa või relvaloa kehtetuks tunnistamisel arvestada kriminaalkorras karistatu isikut ja tema toimepandud tegu.

Riiigkohtu otsuse jõustumine ei too endaga kaasa seda, et politseiasutuste otsused karistatud isikute soetamislubade ja relvalubade kehtetuks tunnistamise kohta muutuvad automaatselt kehtetuks. Kriminaalkorras karistatud isikul, kelle relvaluba on tunnistatud kehtetuks, on võimalus taotleda selle haldusakti kehtetuks tunnistamist, juhindudes haldusmenetluse seaduses ettenähtud haldusakti kehtetuks tunnistamise ja menetluse uuendamise sätetest.

Politseiasutustel tuleb seni, kuni seadusandja ei ole relvaseaduse regulatsiooni muutnud, lähtuda kriminaalkorras karistatud isiku relvaloa või soetamisloa kehtetuks tunnistamisel riigikohtu otsusest ja relvaseadusest, mille kohaselt võib tunnistada loa kehtetuks, kui loa omaja on enda või teise isiku turvalisust ohustava eluviisi või käitumise tõttu sobimatu seda liiki relva soetama või omama.