Keskerakondlane Ain Seppik saatis märtsi alguses siseministrile arupärimise, kus ta avaldab kahtlust, nagu oleks Andrus Ansip Tartu linnapeana omandanud ligi 100 miljoni kroonise osaluse vastutasuna ülisoodsate hoonestusõiguste tingimuste seadmise eest Emajõe Ärikeskuse kasuks Tartu kesklinnas.

Pihl peab homme selgitama, kas õiguskaitseorganid on tundnud huvi, mil viisil ja milliste teenete eest omandas Ansip osaluse Emajõe Ärikskuses. Samuti peab Pihl andma hinnangu tegevusele, kus omavalitsusjuht omandab teatud teenete eest osaluse ettevõttes, mille kasuks on ta oma ametipostil olles langetanud soodsa otsuse.

Seppik on Delfile öelnud, et ta võib lausa 110- protsendilise kindlusega väita, et Pihl lükkab selle kahtluse tagasi. Ühtlasi lisas Seppik, et tõenditest peaministri varjatud osaluse kohta on veel vara rääkida.

Peaminister Andrus Ansip on Seppiku süüdistust kommenteerinud järgmiselt: „Kui tegemist ei oleks Ain Seppikuga, siis ma ütleks, et igasuguste idiootide väiteid ma ei pea kommenteerima. Tegemist on absoluutselt täieliku väljamõeldisega,“ väitis peaminister.