Nestori sõnul on naiskodukaitsjatel täita oluline roll Eesti riigi turvalisuse kindlustamisel. “Kodusoojuse ja kodus kindlustunde loomine on olnud läbi aegade naiste kätes. Erilist tunnustust väärib aga naiskodukaitsjate aktiivne tegevus läbi aastakümnete terve Eesti riigi turvalisuse tagamisel,“ ütles Nestor.

Sellel aastal 90. aasta juubelit tähistava Eesti suurima naisorganisatsiooni tegevust kajastavad fotonäitused annavad ülevaatliku pildi Naiskodukaitse olemusest ja ettevõtmistest erinevates maakondades läbi aastakümnete. Naiskodukaitse ühendab käesoleval ajal ligi 2500 naist üle terve Eesti.

Käesoleva aasta lõpuni maakonniti üle Eesti ringirändavatel näitustel saab näha fotosid alates organisatsiooni ennesõjaaegsest tegevusest kuni tänapäevase hästi organiseeritud juhtimisstruktuuri ja väljaõppega Naiskodukaitse ülevaateni.

Naiskodukaitse loodi 2. septembril 1927 ja tema tegevus taastati 1991. aastal mitmes Eesti eri paigas.
Naiskodukaitse on oma loomisest saadik seadnud sihiks rahva kaitsetahte kasvatamise, naiste ühiskondlikku aktiivsuse toetamise ja sotsiaalsete oskuste arendamise. Tähtsal kohal on koostöö Kaitseliiduga riigi kaitsmisega seotud ettevõtmiste kaudu.

Näituse Toompeal korraldab Naiskodukaitse koostöös Riigikogu Kantseleiga ja on avatud kuni 28. veebruarini. Näituse vaatamiseks tööpäevadel kella 10-16-ni on sissepääsuks Toompea lossi vaja esitada isikut tõendav dokument.