Riigikogu esimees kutsus vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele ning riigikogu juhatuse 11. juuni istungi otsusele kokku Riigikogu täiendava istungi Toompea lossi istungisaali tund aega pärast 15. juuni kella 11-ks kokku kutsutud täiendava istungi lõppu.

Istungi päevakorras on valitsuse algatatud investeerimisfondide seaduse muutmise seaduse eelnõu kolmas lugemine, samuti riigikogu liikmete Deniss Boroditši, Andres Metsoja, Valeri Korbi, Jevgeni Ossinovski, Einar Vallbaumi, Mati Raidma ja Kalvi Kõva algatatud maapõueseaduse ja keskkonnatasude seaduse muutmise seaduse eelnõu kolmas lugemine, juhul kui selle teine lugemine 15. juuni esimesel täiendaval istungil lõpetatakse.

Esmaspäeval on kavas ka valitsuse algatatud kollektiivse töötüli lahendamise seaduse muutmise seaduse eelnõu esimene lugemine.

Sotsiaalkomisjon otsustas saata kollektiivse töötüli lahendamise seaduse muudatused täiskokku esimesele lugemisele 15. juunil, et pikendada toetusstreigi etteteatamise tähtaega, täiendada riikliku lepitaja ametisse nimetamise tingimusi ja reguleerida riikliku lepitaja asendamine tema ajutise puudumise ajal.

Kehtiva kollektiivse töötüli lahendamise seaduse järgi on töötajate esindaja kohustatud teatama kavandatavast hoiatus- või toetusstreigist tööandjale ja kohalikule omavalitsusele vähemalt kolm päeva ette. Riigikohus otsustas 5. märtsil 2015 õiguskantsleri arvamusele tuginedes, et toetusstreigi kolmepäevane etteteatamise tähtaeg on liiga lühike ja seetõttu põhiseadusega vastuolus, kuna see riivab ettevõtlusvabadust. Riigikohtu otsus jõustub 5. juulil 2015.

Teine täiendav istung algab esmaspäeval tund pärast esimese istungi lõppu, teatas riigikogu pressiteenistus. Sellel istungil toimub päevakorra kohaselt investeerimisfondide seadust muutva ning põlevkivi kaevandamist reguleeriva eelnõu lõpphääletus ning kollektiivse töötüli lahendamise seaduse eelnõu esimene lugemine.