Postimehe andmeil on riigikogu kantselei makstava korterikompensatsiooni oma tuttavatele suunanud isamaaliitlased Jüri Adams (pildil) ja Peeter Olesk. SL Õhtulehe andmeil on samamoodi käitunud Reformierakonna juhtpoliitikud Meelis Atonen ja Jürgen Ligi ning isamaaliitlane Jaan Lepik.

Miljonärist Reformierakonna liikme Neinar Seli 5000 krooni suuruse korterikompensatsiooni maksis riigikogu kantselei firmale OÜ Kaarna Koda, mille telefoninumber ja aadress kattuvad Selile kuuluva firmaga Rondami Väärtpaberite AS.

Mõõdukast Rainis Ruusamäele üürib riigikogu kantselei korterit reformierakondlasest kolleegile Ignar Fjukile kuuluvalt arhitektuuribüroolt.

Fjuk väitis, et üürniku leidis kinnisvarafirma ja valik oli tema jaoks üllatav. Samuti uuris Fjuk, kas tegemist ei või olla korruptiivse suhtega, kuid leidis, et seaduse järgi see nii ei ole.

Jüri Adamsi korteriperenaine, kes saab riigikogult iga kuu 5000 krooni, on tema elukaaslane Mari-Jaana Torn.

Adams tunnistas Postimehele, et ei oska antud asjale hinnagut anda. “Kuid ma ei leia, et tegu oleks millegi sobimatuga. Üürimine algas tunduvalt varem, muu lähenemine tuli hiljem. Tegu ei ole ka ühes korteris elamise ja selle üürimisega,” ütles ta.

Meelis Atonen üürib SL Õhtulehe andmeil Tallinna kesklinnas asuvat korterit oma healt sõbralt Eesti Orienteerumisliidu tegevdirektorilt Ormar Lutsbergilt, kes ostis selle samal aastal kui üürileping sõlmiti. Lutsberg tunnistas, et Atonen küsis riigikogusse saades temalt ise elamispinda.

Jürgen Ligi tõdes, et lasi endale tuttavatelt korteri üürida, kuid teatas, et ei kavatse oma eraellu puutuvavatest asjadest rohkem rääkida.

Jaan Lepik lausus, et korteri Kadriorus leidis ta oma tuttavate kaudu. Siis selgus tema sõnul, et tunneb varasemast ajast ka majaomanikku.

Peeter Oleski Nõmmel asuv üürikorter kuulub tema õele Juta Oleskile.

Meedia survel on korterikompensatsioonist loobumisest teatanud Ligi, Atonen ja Seli. Samuti mõõdukas Tõnu Kõiv.