Riigikogu esimees Ene Ergma osaleb nimelt Küprosel Limassolis Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) liikmesriikide parlamentide esimeeste kohtumisel, kuid viibib enne seda koos Maret Maripuu ja Kalle Laanetiga ka ametlikul visiidil Ateenas.

Rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas sõidab esmalt Stockholmi seminarile ning käib seejärel koos komisjoni liikmete Kadri Simsoni ja Toomas Trapidoga töövisiidil Saksamaal. Väliskomisjoni esimees Sven Mikser võtab aga kõigepealt osa Riias Põhjamaade ja Balti riikide parlamentide väliskomisjonide esimeeste kohtumisest ning esineb nädala lõpu poole Berliinis toimuval julgeolekupoliitika ümarlaual ettekandega.

Saksamaa pealinnas võib kohata ka Lääne-Euroopa Liidu (WEU) assamblee Eesti delegatsiooni liiget Imre Sooäärt, kes imetleb rahvusvahelise parlamendiliikmete päeva raames Berliini lennundusnäitust ILA 2010.

Põhjamaades reisivad peale Rõivase veel Balti Assamblee Eesti delegatsiooni liige Tatjana Muravjova, kes sõidab Oslosse Läänemeremaade parlamentaarse konverentsi tsiviiljulgeoleku töörühma istungile ning Peep Aru ja Mart Jüssi, kes saadavad president Toomas Hendrik Ilvest riigivisiidil Islandil.

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson ning liikmed Raivo Järvi ja Jüri Tamm on tuleval nädalal Brüsselis, kus tutvutakse Belgia eesistumise plaanidega. Maret Merisaar istub aga samas linnas Euroopa Parlamendi Roheliste fraktsiooni ja EL-i liikmesriikide roheliste parlamendisaadikute nõupidamisel.

Ida poole suundub vaid ENPA keskkonnakomitee esimees Aleksei Lotman, kes osaleb Moskvas ENPA valitsustevahelisel keskkonna- ja regionaalplaneerimise konverentsil.