„Mida selle kulbiga teha?” küsis jõuluvana. Ja vastas ise, et eks meeste pead tea hästi, mida naised selle kulbiga teevad, aga fraktsioonipeana peab selle kulbiga abivajajatele jagama ja seda võrdselt, targalt ning mõistlikult tegema.

Sotsiaaldemokraatidele lusikaid kätte andes ütles jõuluvana: „Kuna teie tahate kõigile võrdselt, teie tahate, et oleks avatud, siis ma näitan teie kingitused teistele ka ette. Näete, siin on igale fraktsiooniliikmele väikene lusikas, et seda suppi helpida.”

Külaline tegi ettepaneku ka peale iga lusika kätteandmist kümneminutiline vaheaeg võtta. Keskfraktsiooni aseesimees Ain Seppik suhtus asjasse eneseirooniliselt ja palus jõuluvanaga suhtlemisel kümneminutilist pausi.

Riigikogu esimehel Ene Ergmal soovitas jõuluvana saadud potiga ikka targasti talitada ja targasti jagada.

Reformar Raivo Järvile kingitust ulatades imestas jõuluvana, et see ei kannagi vilkurit.

Isamaalane Tõnis Lukas tänas jõuluvana ehk Hannes Võrnot kingi eest küsiva luuletusega: „Sa läksid vara ära, su töö jäi pooleli. Nüüd oled jõuluvana ja kuhu edasi?”

Rahvaliidu fraktsiooni aseesimees Tiit Tammsaar tõi oma tänuluuletuses välja „kavala” Putini ning Edgari „diili”.

Jõuluvana kiitis riigikogujaid toetuse eest Ukrainale. „Eestlased on sellise pidevalt tõttava rahvana üks suur unustaja ja ega just väga tihti ei mõelda nendele aastatele, kui ise sarnaselt Ukrainaga kellegi toetust ja abi vajasime.”

Samuti meeldis külalisele see, mida fraktsioonid oma eelmise aasta kingitusega peale olid hakanud. Sotsiaaldemokraadid teadsid vana sõnul täpselt, kus saadud võtit kasutada ja said endale europarlamenti mitu inimest. „Keskerakond jälle sai kingituseks rauasae ja näete ise, mis nad selle pingiga tegid.”