Röövlid ründasid Reinsalut kella 4.30 ajal Falgi teel Neitsitorni vahetus läheduses, lõid teda ja võtsid ära dokumendid, võtmed ja teisi isiklikke esemeid.

Reinsalu tegi pärast vahejuhtumit politseile avalduse, mille alusel algatas Tallinna politsei juhtunu uurimiseks kriminaalasja röövimise paragrahvi järgi.

Reinsalu ütles BNS-ile, et suurt viga ta ei saanud, vaid silm sai kriipida. Res Publica liikme Reinsalu sõnul jõudis ta hilisõhtul tagasi Riiast, istus siis mõnda aega koos oma tuttavatega ja läks Toompea lossi ära tooma ettekande teksti, mille pidi esitama laupäeval Rakveres vabadusvõitlejate liidu üldkogul. Kallaletungi tõttu ta ei jõudnud sinna.

Reinsalu märkis, et mingeid riiklikke pabereid tal kaasas polnud, ründajad võtsid ära isiklikud dokumendid. Poliitiku kinnitusel polnud ta purjus.

Viimati langes poliitik kurjategijate küüsi mullu 29. oktoobril, kui kurjategija tungis Tallinnas Luise tänaval kallale isamaaliitlasest poliitikule Sirje Kiinile.

Hiljem kohtu alla antud Mihhail Hahajev lõi Kiinile korduvalt rusikaga näkku ja pähe, mille tagajärjel Kiin kukkus. Seejärel röövis Hahajev naise käekoti rohkem kui 11.000 krooni väärtuses isiklike esemetega.