Selle aasta jaanuaris käis Luik palvushommikusöögil Ameerika Ühendriikides, kirjutas Äripäev. Nende välislähetuste maksumus pole teada. USA reisi puhul soovis Luik lennupiletite, majutuse ja päevarahade katmist oma riigikogu liikme kuluhüvitise arvelt.

Riigikogu kantselei on saatnud välisministeeriumile kirja, millega palub ministeeriumil vormistada noot Lauri Luigele Uganda viisa saamiseks.

Luik loobus siiski Ugandasse sõitmise soovist põhjustel, mida ta ei täpsustanud. Kui USAsse palvehommikusöögile sõitmise maksis kinni maksumaksja, siis samas oma erakonna jaoks on Luik heldekäeline annetaja, alates 2006. aastast on ta annetanud Reformierakonnale 310 860 krooni. Luik oli Reformierakonnale annetades sedavõrd heldekäeline, et ühe annetuse tegemiseks võis ta olla sunnitud lausa oma kuldmündi maha müüma, selgitas ta kunagi Postimehele.

Luik ei tahtnud Delfile selgitada, miks küsib ta kaugel maal palvehommikusöögil käimiseks raha maksumaksja kaukast, aga oma vaba raha annetab Reformierakonnale.

Usureisid on Eesti poliitikute seas üldse ausse tõusmas. Maikuus käis Nõmme linnaosavanem Erki Korp Floridas ühel kahenädalasel ususeminaril ning lubas seal õpitut hiljem ka Eestis ellu rakendama hakata. Korp lükkas tagasi kõik kahtlused lihtlabases turismis maksumaksja raha eest.

2009. aastal käis palvushommikusöögil Ameerika Ühendriikides ka riigikogu liige, reformierakondlane Tõnis Kõiv.