Kokku veetis olümpiavõitja koos elukaaslase Kadriga soojal maal eelmisel ja sel nädalal üheksa päeva, neist kolm olümpiakomitee meditsiininikomisjoni korraldatud kokkusaamisel.

„Lapsed jäid koju, sest neil on ju kool,“ ütles Nool Delfile.

Osaliselt oli tegu puhkusereisiga, osalt Euroopa olümpiakomitee meditsiinikomisjoni liikme kohustuste täitmisega.

Nool on mitme spordiga seotud rahvusvahelise organisatsiooni liige ja kui rahvusvahelised kohustused kutsuvad, tuleb tal enda sõnul mõnikord ikka töö riigikogus kõrvale heita.

„Olen rahvusvahelise spordialaliidu meditsiinikomisjoni liige. Kui lased ennast sellisesse kohta valida, siis tuleb aegajalt üritustel kohal käima,“ nentis ta.

Aafrikas veedetud aja sisse jäi ka Torinos toimunud kergejõustiku sise-EM. "Sellest oli väga kahju. Eriti veel sellepärast, kuidas seal läks. Seda, et Eestil nii hästi läheb, ei oleks ma osanud ennustada... Väga kahju, et sinna ei jõudnud."

Nool pole nõus kahtlustega, et riigikogulased igal võimalusel Eestist reisidele põgenevad. „Ma ei ütleks, et riigikogulased ahvivaimustuses on, et saaks ainult reisida. Ma ei näe mingit mõnu sellest, et saab lennukiga lennata ja lennukitoitu süüa.“

Spordiliitude asjaajamistega seoses tuleb kõrvale heita ka isikliku elu sündmused. „Järgmisel nädalavahetusel on poja sünnipäeva ajal kahepäevane Euroopa kergejõustikuliidu arengukomitee, sinna lähen ka,“ ütles olümpiasangar.