Nii Delfi toimetus kui IRLi mitmed liikmed ei suutnud uskuda, et kaks meest, kes peaks igapäevaste tegemiste ja parteipoliitika tõttu tuttavad olema, 2012. aasta kevadeni teineteist ei tundnud. Uuesti tõusis meeste tutvus päevakorda, kui paar nädalat tagasi ETV saates "Pealtnägija" rääkis üks Kärbergi heaks töötav kalur, kuidas Kärberg sundis teda IRLiga liituma ja IRLi sisevalimistel Aivar Kokka eelistama.

Allpool on kolm küsimust, mille sõnastasime koos lugejatelt saadud vihjetega.

Küsimus: "Mäletan, et Kokka koos Kärbergiga kalapäevadelt Kasepääl. Aasta oli kas 2009 või 2010, igal juhul Kokk tol korral, kokamüts peas ja valge põll ees, jagas teiste valmistatud suppi oma nime all. Võib arvata, et Kokka Kärbergiga viis kokku Saksing." Kas see vastab tõele?

Aivar Kokk: "See väide ei vasta tõele. 2009 või 2010. aasta Kalevipoja Kala- ja Veefestivalil ei jaganud ma kindlasti üksi ega koos Paul Kärbergiga suppi."

Küsimus: "Tõenäoliselt ehitas Cobra Grupp juba enne Koka maavanemaks saamist midagi ka Paul Kärbergi valdustes. Seega olid Kokk ja Kärberg tuttavad juba 1990ndatel." Kas see vastab tõele?

Kokk: "AS Cobra Grupp ei ole kunagi Paul Kärbergile ega ka tema ettevõtetele ehitusteenust osutanud."

Küsimus: "Koos on neid nähtud 2011 aasta detsembris Mustvees, kohalikus kultuurikeskuses koos piirkonna kaluritega." Kas see vastab tõele?

Kokk: "09.12.2011.toimus Mustvee Kultuurikeskuses Jõgeva- ja Tartumaa ühine jõulupidu ning korra toimus seal ka Mustvee ja Kasepää osakonna ühine üritus. Nendele üritustele oli kutsutud vastavate piirkondade IRL liikmed sealhulgas ka Paul Kärberg."

Sel nädalal tabati Kokk, Kärberg ja Saksing ühiselt Tartus kohtumast, mida iseloomustab ka artikli juures olev foto.

Sel reedel oli Delfi ja Eesti Päevalehel kokku lepitud Peipsi ääres intervjuu Kärbergiga, kuid viimane loobus sellest viimasel sekundil.