Rahvusvahelise heategevusorganisatsiooni Humana People to People allorganisatsiooni Humana Estonia piirkonnadirektor Eve Piibeleht ütles ETAle, et nimesid nimetamata on ta näinud nende poodides mitut rahvaesindajat.

Peamiselt Lääne-Euroopast ja USAst saabuvast humanitaarabist sorteerib ühendus Piibelehe sõnul oma poodides müümiseks välja kvaliteetseima, ülejäänud riided lähevad hulgimüüki teiste second-hand kaupluste jaoks. Nii on Humana Estonia kauplustes tavalised näiteks Armani ja Versace kaubamärk.

Humana Estonia kolm kauplust asuvad Tallinnas ajakirjandusmajas, Marja poe vastas Mustamäel ja Tartu maanteel.

Esmaspäeval avas organisatsioon Eesti suurima humanitaarabi sorteerimiskeskuse Tallinnas Betooni põik 8. Pinda on seal esialgu 800 ruutmeetrit, lähikuudel peaks see kahekordistuma.

Käesoleval aastal on Eestis tehtud annetusi enam kui 200.000 krooni väärtuses.

Rahvusvaheline heategevusorganisatsioon Humana People to People tegutseb 32 riigis ja organisatsioonil on üle 300.000 töötaja. Eesti allorganisatsioonis töötab 26 inimest.

Kogu organisatsiooni tulu läheb heategevusprogrammide elluviimiseks, kusjuures põhirõhk on võitlusel aidsi ja teiste epideemiatega ning haridusprogrammidel kolmanda maailma riikides.