Elulookirjelduse järgi on riigikogu liikmetest silmapaistvaima keeleoskusega isamaaliitlasest asespiiker Tunne Kelam. Ta on märkinud, et oskab võõrkeeltest inglise, soome, vene, saksa, prantsuse, poola, itaalia ja hindi keelt.

Hea keeleoskus on veel Isamaaliitu kuuluvail Jüri Adamsil, Trivimi Vellistel ja Andres Herkelil, kes peale inglise ja vene keele oskavad prantsuse, saksa ja soome keelt.

Prantsuse keelt oskavad riigikogu liikmetest veel Reformierakonda kuuluvad Ignar Fjuk ja Kristiina Ojuland. Fjuk on märkinud oma ankeeti, et saab võõrkeeltest hakkama ka vene, inglise ja poola keelega.

Poola keeles saab räägitud ka isamaaliitlasest riigikogu rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson, kes oskab ka vene, inglise ja soome keelt.

Vene, inglise, saksa ja soome keele oskusest on teada andnud Kalev Kukk, Jaan Leppik, Anti Liiv, Mart Meri, Mart Nutt, Paul Eerik-Rummo, Arvo Sirendi, Andres Tarand ja Rein Voog.

Rootsi keelega saavad riigikogu liikmetest hakkama Ingvar Pärnamäe, Liis Klaar, Kalev Kotkas ja Andres Taimla. Viimane oskab ainsana saadikutest ka norra keelt.

Hispaania keele rääkijaid on riigikogus vaid üks, Mõõdukate erakonda kuuluv veinikaupmees Jüri Tamm. Seevastu keskerakondlane Olev Raju oskab ladina keelt.

Kõik 101 riigikogu liiget kinnitavad, et oskavad vene keelt. Ainsaks võõrkeeleks on see keskerakondlastel Arvo Jaaksonil, Urmas Lahel ja Ants Ruusmannil. Ainult vene ja eesti keele oskust on tunnistanud ka Keskerakonna liige Mihhail Stalnuhhin ja tööparteilane Endel Paap.

Muidu on märkinud end inglise keele oskajateks kõik riigikogu liikmed peale eelnimetatute, soome keelt räägib enda hinnangul pea pool saadikuist — 46.