Šehovtsovile makstigi märtsis kinni osaühingu Parme Trans 3540-kroonine arve autorendi eest. Šehovtsov on Parme Transi juhatuse esimees, 2003. aasta aprillist ka osanik, kirjutab SL Õhtuleht. “No ja mis siis?” märkis Šehovtsov. Ta ütles, et Mercedese põhiliising on vormistatud firma nimele, tema võttis sõiduki sealt siis allrendile.

“Ma ei saa ju kütust võtta, kui mul endal pole autot. Minu käest küsiti: sa võtad kaardiga bensiini ja sul pole mingit autot? Et too dokumendid ja näita, mis auto sul on. Sellepärast tegingi rendilepingu,” selgitas Šehovtsov. Tema arvates on kõik seaduspärane. Šehovtsovi sõnul on 3540 krooni minimaalne rendisumma, mis sellise automargi puhul üldse kõne alla tuleb.

Šehovtsovile maksti 9060 krooni esinduskuludeks, mis tema sõnul sisaldas suveniire ja kingitusi delegatsioonidele ning Vene saatkonnale. Ta palus hüvitada ka 6000-kroonise inglise keele kursuse ja 11.800 krooni Estonia kontserdisaali rentimiseks kulunud raha. Hetkel on tema kuluhüvitiste jääk null.

Šehovtsov ütles, et 20. märtsil kutsus ta kontserdisaali osa oma valijatest, paarkümmend inimest. Tegemist oli puhkeõhtuga ja ta oli üks sponsoreid. 20. märtsil oli Estonia kontserdisaalis Elonna Spriidi juubeliõhtu.

Juhiloata riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni liige Trivimi Velliste sõitis märtsis taksoga maha rekordsumma — 5555 krooni. Veebruaris olid tema Tulika ja Esra taksoarved kokku 4942 krooni, 200 krooni eest veel teistegi taksofirmade tšekke.

Kuid hoolimata sellest, et tal juhiluba ei ole ja hiigelsummad kuluvad taksosõitudeks, on Velliste palunud hüvitada ka bensiinitšekke. Velliste on võtnud kütust 2. jaanuaril 176 krooni, 20. jaanuaril 422 krooni, 2. veebruaril 176 krooni, 13. veebruaril 344 krooni ja 14. veebruaril 261 krooni eest. 250 krooni kulutatas ta bussipiletite ostuks. Nii ongi Velliste kasutanud kogu kuluhüvitisteks ette nähtud summa — 24 150 krooni.

“Ma liigun väga palju. Mul on palju tegemist. Mul on palju ameteid, tuhat ametit ja kümnes on nälg, nagu öeldakse,” märkis Velliste SL Õhtulehele.

Velliste nentis, et raske on tõmmata poliitilises töös piiri. “Ega riigikogu töö pole ainult Toompea lossis istumine. Poliitilist tööd mõõdetakse lõpptulemuse järgi. Bilanss tehakse siis, kui nekroloogi kirjutatakse.”

Riigikogu Res Publica liige ja kõrgharidusega infotehnoloog Sven Sester on kuluhüvitiste arvelt lasknud kinni maksta isikliku veebi www.svensester.ee programmeerimise, kujunduse ja tekstide koostamise. Veebruaris läks see maksma 4720 krooni, märtsis 2787 ja aprillis 4956 krooni. Internetileheküljel on kogu teave jõmluse vastu võitlemist reklaamina asunud Sven Sesterist, tema perest, lastest, maailmavaatest, ärist, jms.

SL Õhtuleht märkis, et rahvaliitlane Janno Reiljan on järjekindlusega kokku kogunud bussi-, takso-, bensiinitšekid, autorendi- ja restoraniarved.

Jaanuarist tänaseni on Janno Reiljan Brüsselis ja Strasbourgis Euroopa parlamendi tööd vaadelnud 43 päeva, peävarahaks on 4009 krooni.

Eestis rendib Janno Reiljan kuluhüvitiste arvel autot, kuid halva nägemise tõttu tal juhiluba pole. Teda sõidutavad elukaaslane ja poeg. Veebruaris maksti Reiljanile kuluhüvitisteks 7894 krooni, millest 3900 oli autorent. Märtsis 9943 krooni, millest autorent oli juba 4275 krooni. Lisaks makstakse Reiljanile 5000 krooni riigikoguliikme ametikorteri üüri maksmiseks.

Bussipiletite pealt hoiab Janno Reiljan samuti kokku. Peale liikme- ja vaatlejastaatustele on Janno Reiljan ka õppejõud ning tarvitab rahvusvahelise üliõpilaskaardi ISIC 30protsent soodustust. Jaanuaris kulutas ta sõitudele 1055 krooni, veebruaris 3323 krooni, millest 2500 krooni eest on ostetud bensiini.