Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp ütles kolmapäeval BNS-ile, et riigikogu Keskerakonna fraktsioon arutab kuluhüvitiste teemat laiemalt järgmisel nädalal. Fraktsiooni koosolekud on esmaspäeval ja kolmapäeval.

Reformierakonna pressiesindaja Peep Lillemägi ütles kolmapäeval BNS-ile, et Reformierakonna fraktsioon ei ole autohüvitiste teemat otseselt arutanud.

“Riigikogu on otsustanud, et saadikutele kompenseeritakse tööga seotud kulutused. Kuni see kord kehtib, pole põhjust seda arutada,” sõnas Lillemägi. Ta ei välistanud, et Reformierakonna fraktsioon võib teemat järgmisel nädalal siiski arutada.

Isamaaliit on fraktsiooni pressinõuniku Margus Tsahkna sõnul seisukohal, et töö tegemiseks tehtavad kulutused peavad olema mõistlikud ning probleem on pigem mõningate riigikogu liikmete liialdustes. “Meil neid probleeme pole. Kui aga selgub, et see on vajalik samm, siis Isamaaliidu fraktsioon võtab selle küsimuse arutlusele,” ütles ta.

Rahvaliidu fraktsioon koguneb esmaspäeval ja paneb paika nädala tööplaani. Siis selgub, kas rahvaliidu fraktsioon arutab kuluhüvitiste teemat või mitte, ütles rahvaliidu pressiesindaja Anu Jänes kolmapäeval BNS-ile.

Mõõdukate fraktsioon koguneb esmaspäeval, usutavasti on see küsimus ka päevakorras, ütles Mõõdukate fraktsiooni nõunik Olari Koppel. “Mõõdukad on kogu aeg olnud seisukohal, et kuluhüvitiste süsteem on jama. Me pooldame varianti, kus riigikogu liige saab kindlat palka nagu iga teine Eesti elanik,” ütles Koppel BNS-ile.

Riigikogu Res Publica fraktsiooni liikmed loobusid kolmapäeval kuluhüvitiste kasutamisest autoliisingu eest tasumisel.

Auto kasutusrendi maksmisest kuluhüvitise arvel otsustasid alates kolmapäevast loobuda Reet Roos, Andres Kork, Elle Kull, Ants Pauls, Henn Pärn, Eiki Berg ja Ela Tomson. Varem on autorendi hüvitisest loobunud ka Ülo Vooglaid, Andres Jalak ja Urmo Kööbi.

Res Publica esimees peaminister Juhan Parts saatis kolmapäeval fraktsiooni üheksale saadikule elektronkirja, milles nõudis autoliisingutest loobumist.