Riigikogu uue veebi arenduse projekt on olnud töömahukas, sest hõlmas endas paljude töölõikude uuendamist ja arendamist. Riigikogu eelmine veebileht oli juba 10 aastat vana ning läbiviidud analüüside kohaselt ajale jalgu jäänud nii sisuliselt kui tehniliselt, sealjuures vana platvorm ei võimaldanud andmeid hoida nõutud kujul, näiteks masinloetavas formaadis ega võimaldanud teha veebis sisulisi muudatusi ilma igakordselt HTMLi ringi tegemata. Seetõttu oligi vaja uuendada kogu veebi.

Lõime uue lähteülesande ja kontseptsiooni, lõime uue kujunduse, uuendasime täielikult tehnilist lahendust ja läksime üle uuele sisuhaldusplatvormile, vaja oli luua töömahukad liidestused vajaliku info veebilehel kuvamiseks nii eelnõude menetlemise ja dokumendihalduse süsteemist, stenogrammide ja hääletuste infosüsteemist. Samuti oli vaja uus veeb ka moodsa ja atraktiivse sisuga täita, luua otsingumootoritele optimeeritud sisuartiklid ja töötada välja infograafika, et lihtsustada tavakasutajal jaoks info leidmist. Riigikogu veebi parendus- ja arendustööd jätkuvad. Kõikide tööde teostamiseks on läbi viidud kas hanke- või pakkumusmenetlus ning tööde teostajad on valitud lähtudes hankeseadusest ning sealjuures alati lähtudes soodsaima pakkumise põhimõttest.

Riigikogu uue veebi arendaja leidmiseks korraldas riigikogu kantselei riigihanke. Riigihanke pakkumuse esitasid neli pakkujat - Awerk Data, Finestmedia, MRM Baltic ning ühispakkumine Velvet DP OÜ ja Bind Creative OÜ. Hankemenetluse võitis kõige odavama pakkumuse teinud MRM Baltic OÜ, kes teostab hankelepingus kokku lepitud tööd.

Arendus on avaliku hankena leitav riigihangete registrist - viide riigikogu veebi ja alamlehtede arendus ja hooldusteenus 153997. Kõik seotud hanke dokumendid on sealt kättesaadavad.

Kokku maksumus arendustööde eest koos käibemaksuga on 59 443,20 EUR ja see makstakse välja, kui kõik tehnilises analüüsis kirjeldatud tööd on ellu viidud ja üle antud. 12.09.2014 sõlmutud arenduslepingu eest ei ole MRM Baltic OÜ meile arveid siiani esitanud.

Lepingu esemeks on riigikogu kodulehe arendus- ja hooldustööd - analüüsitööd (lähtudes olemasolevast tehnilisest spetsifikatsioonist, kujundustööd (lähtudes olemasolevast veebi disainiraamatust, kujundatud veebivaadetest ja kujundatud elementidest), projektijuhtimine, prototüüpimine; programmeerimine, dokumenteerimine, testimine, juurutamine, süsteemi hooldustööd ja garantiitööd, otsingu mootoritele optimeerimine (SEO) ja analüütika tööd.

Riigikogu veebi rakendused mobiilsetele seadmetele oleme planeerinud jätkuarendusena.

Riigikogu uut veebi arendades oli üheks lähteülesandeks ka vaegnägijatele erivajadustele vastamine. Seadsime hankepartnerile riigikogu veebiprojekti tööde teostamisel minimaalseks tasemeks WCAG 2.0 AA taseme. Sellele tasemele vastamiseks on tänapäeval mitmeid viise, peale ekspertidega konsulteerimist lahendasime selle ühe levinuma viisiga - veebilehitseja zoom kuni + 200 puhul töötab kogu veeb täisfunktsionaalsuses. Samuti vastavad kujunduslahenduse värvid vajalikule kontrastsuse tasemele. Seega eraldi "Vaegnägijatele" mõeldud plokki me ei loonud, kuna vajalikud nõuded WCAG 2.0 AA tasemel (näiteks suuruse muutmine veebilehitseja zoomiga ja kontrastsus) on rakenduses juba tagatud.