Aruannetest selgub, et näiteks märtsis esitas saadik Indrek Saar 148,69-eurose, Yana Toom 298,08-eurose, Marko Mihkelson 322,62-eurose ning praegune kaitseminister ja tollane saadik Urmas Reinsalu isegi 1243,97-eurose sidekulude arve enda kuluhüvitise eelarvest kinnimaksmiseks. Reinsalu nõuniku teatel maksis aga kaitseminister selle arvest tuhat eurot hiljem enda taskust kinni.     

Jättes välja Reinsalu märtsikuus esitatud hiigelarve, paistavad teistega võrreldes kummaliselt suurte arvetega silma sotsiaaldemokraadid Marianne Mikko ja Sven Mikser, keskerakondlane Yana Toom, IRLi liige Marko Mihkelson ja reformierakondlane Kalle Palling.

Nii hüvitati Mikkole näiteks jaanuaris 201,91-eurone arve, Mikserile juunis 327,95-eurone arve, Toomile juunis 132,86-eurone arve, Mihkelsonile märtsis 322,62-eurone arve ning Pallingule juulis 184,57-eurone arve. Samas jäid aga teiste saadikute arved nendel perioodidel üldiselt alla 100 euro.

Riigikogu liikme staatuse seaduse ja riigikogu kodu- ja töökorra seaduse alusel hüvitatakse riigikogu juhatuse otsusel riigikogu liikmele kuludokumentide alusel tema tööga seotud kulutused kuni 30 protsendi ulatuses liikme ametipalgast.

Sealjuures on riigikogu liikmel õigus teha hüvitise piirmäärast suuremaid kulutusi sama kalendriaasta kulu tekkimisele eelnenud kuude arvel, välja arvatud sõiduki üürikulud. Hüvitise piirmäärast võib teha suuremaid kulutusi riigikogu samas koosseisus töötatud kuude arvelt.

Kui rääkida sidekuludest, siis sellesama juhatus otsuse järgi on hüvitamisele kuuluvad sidekulud mobiiltelefoni ja andmeside, sh kodulehekülje loomise ja mobiiltelefonide üürimise kulud. Sinna hulka ei kuulu näiteks mobiitelefoniga tehtud annetused, parkimistasud või teised sarnased teenused.