Kooli- ja klassirühmad on homme oodatud Kuberneri aeda oskustubadesse meisterdama ja pannkooke sööma.

Riigikogu avab uksed kell 11.45 Politsei- ja Piirivalveorkestri vasekvinteti kontserdiga lossi rõdult, millele järgneb riigikogu esimehe Eiki Nestori tervitus. Kell 12-17 toimuvad kõigile huvilistele lossis ekskursioonid ning on võimalus külastada Pika Hermanni torni.

Terve päeva on avatud riigikogu esimehe tööruumid ja lossi teised esindusruumid. Samuti on rahvas oodatud fraktsioonide ruumidesse.

Riigikogu istungisaalis saab kella 13-14 toimuval infotunnil esitada küsimusi haridus- ja teadusminister Jürgen Ligile, justiitsminister Urmas Reinsalule ja kultuuriminister Indrek Saarele.

Kella 14 alates kohtuvad riigikogu kohvikus huvilistega riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder ning riigikogu liikmed Monika Haukanõmm, Mailis Reps, Henn Põlluaas, Ivi Eenmaa ja Tanel Talve.

Kell 15 algab konverentsisaalis mälumäng, kus võistlevad koolide ja riigikogu võistkonnad. Riigikogu liikmetest panevad oma võimed proovile Yoko Alender, Andres Ammas, Enn Eesmaa, Martin Helme, Mart Nutt ja Hardi Volmer.

Kell 16 annavad Valges saalis kontserdi Otsa kooli muusikud. Toompea lossi kõrval asuvas Kuberneri aias on kella 12-17 telkides ja püstkodades avatud MTÜ Estlander erinevad oskustoad, kus saab valmistada sepiseid, ruunitalismane ja punuehteid, proovida puutööd ning teha lõkketoitu.

23. aprillil 1919 tuli Tallinnas kokku esimene iseseisvas Eestis rahva poolt valitud esindus Asutav Kogu. Iseseisvusdeklaratsiooni, põhiseaduse ja maaseaduse vastu võtnud ning Eesti riigi jaoks üliolulisi küsimusi lahendanud esindus tegutses kui parlament. Asutava Kogu otsused lõid vundamendi Eesti riigile.