Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Kalle Pallingu sõnul annab e-residentsus võimaluse suurendada Eesti majandusruumi ja residentide arvu, teatas riigikogu pressitalitus.

Selleks, et tagada Eestis kasutusele võetavate ideede tegelik rahvusvaheline teostatavus, on aga vaja kohandada ka õigusruumi.
„E-residentsusega kaasnevad võimalused on uuenduslikud ja avardavad turgu, kuid võivad kaasa tuua ka mõningaid probleeme ja nende karide vältimiseks me arutelu avamegi,“ ütles Palling.

e-residentsus pakub välisriigi kodanikele turvalist ligipääsu Eesti riigi e-teenustele. Kui enam kui aasta eest sai The Economisti toimetaja ja estofiil Edward Lucas esimeseks e-residendiks, siis täna on meil juba ligi 9000 e-residenti. Kokku on esitatud ligi 10 000 e-residendi taotlust 128 riigist, viiendik neist Soomest.

Kell 9 algavale komisjonide istungile on kutsutud justiitsminister Urmas Reinsalu, e-residentsuse arendusmeeskonna juht Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse e-residentsuse projekti juht Kaspar Korjus.

Istungil osalevad rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov, finantspoliitika ja välissuhete asekantsler Märten Ross, siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõunik Siiri Leskov. Kutsustud on ka Robert Kitt Eesti Pangaliidust ja Imbi Jürgen Eesti Advokatuurist.

Riigikogu konverentsisaalist toimuv ühisistung on avalik ja toimub veebiülekanne.