"Meil komisjonis oli täna hommikul Sinisaluga pikk ja põnev vestlus. Leiame, et Sinisalu on loomulik jätk kapo stabiilsusele," kommenteeris valikut riigikogu õiguskomisjoni liige Andres Anvelt Delfile.

Anvelti sõnul Sinisalu eelistamisel mitu põhjust. "Sinisalu on üks vähestest doktorikraadiga inimestest julgeolekuasutuste eesotsas. Filosoofiadoktoriks sai ta just kapo tegemisi oma teadustöös uurides," põhjendas Anvelt.

Lisaks on Sinisalu Anvelti sõnul kapos töötanud kõikidel positsioonidel alates 1990-ndate algusest ning teinud läbi loomuliku arengu alt üles. "Me ei lasknud kapo juhi debatti üleliia poliitiliseks, organisatsioon areneb omasoodu," lisas Anvelt.

Õiguskomisjoni juht Marko Pomerants lisas, et Sinisalu sai komisjoni üksmeelse heakskiidu. "Sinisalu suhtes saime me seisukoha võtta tänu sellele, et siseminister Vaher esitas seadusest tulenevalt kapo peadirektori kandidaadi suhtes arvamuse avaldamiseks just Arnold Sinisalu kandidatuuri," sõnas Pomerants.

"Sinisalu on kahekümne aastase kogemusega kaitsepolitseiametnik, kes KAPO-s ametiredeli alumistest pulkadest alustanud ja tänaseks tippjuhiks kujunenud. Doktorikraad näitab järjekindlust olukorras, kus mitmed kõrgemad ametnikud on magistriõpingute staadiumis," lisas ta.

Täna vastas Sinisalu ka julgeolekuasutuste järelvalvekomisjoni küsimustele, kes samuti tema kandidatuuri heaks kiitis. Kui kõik läheb plaanipäraselt, on teema neljapäeval arutlusel valitsukabinetis.

"Peaasi, et ei tekiks sellist olukorda, nagu oli politsei peadirektori puhul, kui kohusetäitja seda väga olulist rolli täitis," lisas Anvelt.

Praegune kapo juht Raivo Aeg on ametis 15. juunini.