Riigikogu uutest liikmetest pole Toompeal saadikukohal varem olnud 57 inimest. Neist 27 on Res Publica nimekirjas valituks osutunud, üldse on Res Publical 28 mandaati.

Esimest korda hakkavad rahvast esindama Juhan Parts, Tõnis Palts, Taavi Veskimägi, Külvar Mand, Olav Aarna, Marko Pomerants, Jaanus Rahumägi, Olari Taal, Teet Jagomägi, Tarmo Leinatamm, Hannes Võrno, Reet Roos, Urmas Reinsalu, Elle Kull, Ants Pauls, Andres Jalak, Ela Tomson, Urmo Kööbi, Indrek Raudne, Ken-Marti Vaher, Marko Mihkelson, Ene Ergma, Imre Sooäär, Henn Pärn, Sven Sester, Nelli Kalikova ja Avo Üprus.

Keskerakonna 28 saadikust on uusi 11. Nendeks on Jüri Šehvtsov, Mati Jostov, Robert Lepikson, Enn Eesmaa, Arnold Kimber, Heimar Lenk, Kaarel Pürg, Mark Soosaar, Marika Tuus, Mailis Rand ja Ain Seppik.

Reformierakonna 19 esindajast pole varem riigikokku kuulunud Rein Aidma, Peep Aru, Margus Hanson, Rein Lang, Urmas Paet, Rain Rosimannus, Toomas Tein ja Leino Mägi.

Tartu linnapea Andrus Ansip on riigikokku valituks osutunud, kuid kohast loobunud. Seda teeb ta selgi korral. Ilmselt loobub ka tema asendusliige, Tartu abilinnapea Laine Jänes ning riigikokku läheb Helmer Jõgi.

Rahvaliidu 13 esindajast pole varem saadikutoolil istunud Margus Leivo, Mart Opmann, Rein Randver, Vello Tafenau, Margi Ein, Jaan Õunapuu ja Jüri Saar.

Seitsmest isamaaliitlastest said esimest korda riigikogu liikmeteks Helir-Valdor Seeder ja Peeter Tulviste. Kuuest Mõõdukast pole varem riigikogu liige olnud Ivari Padar ja Kadi Pärnits.

Kui reformierakondlane Ansip on teatanud oma loobumisest, siis pole oma lõplikku otsust veel avalikustanud Keskerakonna esimees, Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Keskerakonna nimekirjas riigikokku valitud Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Mati Jostov ja Kihnu vallavanem Mark Soosaar ning Res Publica liige saatejuht Hannes Võrno.

Riigikogu esimesel istungil annavad saadikud ametivande. Selle loeb ette parlamendi vanim liige, 1935. aastal sündinud Ülo Vooglaid. Ülejäänud saadikud annavad vandetõetusele oma allkirja.

Riigikogu esimesel päeval teatab oma lahkumisest senine, Siim Kallase juhitav valitsus. Pärast seda on president Arnold Rüütlil aega 14 päeva määrata peaministrikandidaat, kellele ta teeb ülesande uus valitsus moodustada.