Fraktsiooni liikmed Kotka, Lenk ja Ernits teatasid erakonna pressiesindaja Taavi Puki vahendusel, et Simson kooseluseaduse rakendamise vastu ei hääletanud, vaid sõitis selle asemel kohtumisele oma valijatega.

Keskfraktsiooni liikme Siret Kotka sõnul ei olnud osa keskfraktsioonist
tähtsal hääletamishetkel rahva poolel ja Heimar Lengi hinnangul käitus Simson omakasupüüdlikult. „Simson seadis kõrgemale oma isikliku soovi saada Savisaare asemel Keskerakonna esimeheks, ja suundus kohtumisele erakonna liikmetega, kellelt loodab kongressil hääli saada."

Peeter Ernits kurtis, et distsipliin fraktsioonis on viimasel ajal täiesti käest ära, sest juht teeb valimiskampaaniat. "Tänu sellele ei
saadetudki täna „homoseaduse“ rakendusaktide eelnõu mitte prügikasti, nagu eelnevalt kokku lepitud, vaid jäi menetlusse. Selles on konkreetselt süüdi Simson, kui keskerakondlaste juht riigikogus."

Keskerakonna fraktsiooni juhi Kadri Simsoni sõnul on fraktsioonikaaslaste Siret Kotka, Peeter Ernitsa ja Heimar Lengi tänane pressiteade, mis puudutas Riigikogus toimunud kooseluseaduse eelnõu rakendusaktide esimesel lugemisel toimunud hääletust, ebaadekvaatne ning väärinfot sisaldav. Simsoni sõnul tuleks saadikutel pöörata teadete tegemise asemel veidi enam tähelepanu tööle fraktsioonis, vahendas Keskfraktsiooni pressiresindaja Jaan Männik.

„Kahetsusväärsel kombel ei osalenud tänasel fraktsiooni koosolekul ei Heimar Lenk ega Siret Kotka. Sellest ka nende teadmatus ja segane jutt fraktsioonis kokkulepitu kohta. Rakendusaktide esimesel lugemisel üles kerkinud hääletus ei olnud meie fraktsiooni poolt initsieeritud ning polnud ka meiega läbiräägitud. Rakendusaktide hääletusest on loomulikult fraktsioonis juttu olnud, kuid mingit lepet tänase hääletuse osas meil kindlasti polnud,“ sõnas Simson.

Simson jätkas: „Küll aga oleme fraktsioonis kokku leppinud, et kooseluseaduse rakendusakt ei saa lõpphääletusel keskfraktsiooni liikmete poolthäält. On võimalik, et lugupeetud saadikud on lihtlabaselt asjadest valesti aru saanud. Segaduste vältimiseks soovitan neil kõigil edaspidi fraktsiooni koosolekutest osa võtta.“