Keskerakond on tänase parlamendi koosseisu suurim opositsioonijõud ning on päevselge, et me peame presidendivalimistes aktiivselt kaasa lööma. Olgu see siis läbi enda kandidaadi esitamise või erakondadeülese kandidaadi leidmise. Ilma Keskfraktsiooni toetuseta ei ole sisuliselt kellelgi võimalust riigikogu voorudes valituks saada. Selleks, et selgitada välja parim tulevane riigipea, alustab Keskerakonna fraktsioon aktiivselt kandideerimisest teada andnud kandidaatidega kohtumist ning esimene neist toimub juba tuleva nädala kolmapäeval, mil meid külastab Siim Kallas,“ selgitas Kadri Simson kohtumiste tagamaid.

Simsoni sõnul pole Keskerakond omapoolset kandidaati seni presidendikampaaniasse esitanud, sest esmalt soovitakse rahvalt kuulda, millist presidenti nemad Eestile soovivad.

„Eesti Vabariigi järgmine president peab olema ennekõike enda rahva riigipea. Muidugi peab ta olema välispoliitikas kompetentne, kuid sellest olulisemaks võib pidada siseriiklikku läbirääkimisvõimet ning teadmisi. Me peame rahva arvamust väga oluliseks. Piiratud valimiga rahvaküsitlused ei asenda seda, et inimestelt küsitaks otse, millist presidenti nemad meie riigile soovivad. Selle teadasaamiseks on Keskerakonna omavalitsuskogu mai keskpaigast alustamas kohtumisõhtutega, kus rahval on võimalik väljendada, mida nemad järgmiselt presidendilt ootavad.“

„Selle teadmise põhjalt on ka meil kergem omi valikuid teha. Me küll eelistame presidendi otsevalimiste võimalust, kuid seni kui seda kehtestatud pole, tuleb rahvast vähemalt põhjalikult kuulata, mitte teha otsuseid vaid parteide tagatubades,“ sõnas Kadri Simson.