Riigikogu kommunikatsioonijuht Urmas Seaveri sõnul tõi Stalnuhhin peamiselt tema naise käes oleva auto [Honda CR-V - toim] kasutamise kohta näiteid, millistel üritustel käimiseks ta seda vajab.

"Mihhail Stalnuhhin kinnitas, et kasutab seda autot avalike ja erakonnaürituste külastamiseks Narvas, Ida-Virumaal ja üle Eesti," ütles Seaver.

Seaver tõi välja ka selle, et kuluhüvitistest ei tasuta selle sõiduki liisingumakset täies mahus, sest riigikogu juhatus on saadikute autoliisingute hüvitamise ülempiiriks seadnud 450 eurot.

Seaveri sõnul järgib kantselei täpselt riigikogu juhatuse poolt heaks kiidetud korda, mille kohaselt peavad riigikogu liikmed kinnitama, et hüvitatavad kulud on seotud nende tööga. "Sõiduki rendikulude puhul on täiendavalt märgitud, et kui saadikul puudub sõiduki juhtimisõigus, siis annab ta täiendava ja täpsustava seletuse sõiduki üürikulude seotuse kohta saadiku tööga. Saadik ei pea ilmtingimata igakuiselt seda põhjendust esitama. Põhjenduse küsimise vajadus sõltub ka esitatud põhjendusest," selgitas ta.

Kui saadik on esitanud kuludokumendi kooskõlas juhatuse korraga ning ta on kinnitanud, et see kulu on seotud tema tööga ja kantselei soovil ka selgitanud seost tööga, siis kantseleil ei ole võimalik tehtud sõite üle kontrollida. "See on riigikogu liikme südametunnistuse küsimus ning kantselei lähtub saadiku esitatud andmetest ja selgitustest," märkis Seaver.

Auto kasutamine tööga seoses on riigikogu liikme südametunnistuse küsimus ning kantselei lähtub saadiku esitatud andmetest ja selgitustest.

Kuluhüvitiste kasutamine ja nendega seotud dokumendid on Seaveri kinnitusel avalikkusele kättesaadavad ning riigikogu liige peab olema valmis selleks, et avalikkus küsib vajadusel tema käest selgitusi kulutustele.

"Täiendavalt juhin tähelepanu ka sellele, et tänavu oktoobris kinnitas prokuratuur, et kantselei ei ole hüvitanud riigikogu liikmetele sõidukite kasutamisega seotud kulutusi ilma õigusliku aluseta," rääkis kommunikatsioonijuht. "Samuti märkis prokuratuur, et puuduvad andmed selle kohta, et riigikogu kantselei oleks riigikogu liikmete poolt esitatud avalduste menetlemise käigus sedastanud võimalikke pettusi olgu siis hüvitiste asjaolude, lepingute või lepingute teatud sätete näilisuse osas," sõnas Seaver.

Kuluhüvitiste eest liisitud Hondat kasutab igapäevaselt abikaasa

Mihhail Stalnuhhini naine Irina Stalnuhhina töötab Narvas Pähklimäe gümnaasiumis matemaatikaõpetajana. Stalnuhhin ei saa kuluhüvitise eest liisitud autoga sõita, sest tal pole autojuhiluba. Tallinnasse pääsemiseks ei kasuta ta ka autojuhti. Selle asemel on Stalnuhhin andnud auto abikaasale igapäevaseks kasutamiseks.

Argumendile, et Stalnuhhin saab autot loogilistel põhjustel väga harva kasutada, kuna ta naine viibib enamasti Narvas, vastas Stalnuhhin jaanuari alguses: "Kõikide autode juures, mis on peres ainsad, on kindel see, et sellega käiakse poes, sellega käiakse lastega lasteaias või koolis."

Stalnuhhin on kuluhüvitiste eest liisinud ka teise auto, millega sõidab nüüd tema poeg.