Lasteaiaõpetajate palgad erinevad maakonniti rohkem kui 500 euro võrra. Sellest ajendatult on lasteaiaõpetajad kogunud üle 16 000 allkirja ja alustavad rattaretke, et oma palga eest võidelda. 

Täna teenib asteaednik Kallaste linnas 427 eurot kuus, aga Eestimaa teises servas asuval Vormsi saarel üle kahe korra rohkem: 1132 eurot kuus. Lasteaednike sõnul on selline palkade erinevus kõike muud kui meeldiv. Nende sõnul on väiksemad ja vaesemad omavalitsused olukorras, kus lasteaeda tuleb palgata erihariduseta inimesi, sest rikkamad vallad meelitavad linnast õpetajad suurema palgaga enda juurde tööle.

Eesti Päevaleht uuris riigikogu kultuurikomisjoni saadikutelt, kas nad on lasteaednike seadusemuudatuse ettepanekuga nõus. Küsimustele vastasid nelja erakonna esindajad. Mailis Repsi sõnul toetab Keskerakond lasteaednike ettepanekut ning see kattub sisuliselt Keskerakonna möödunud aasta detsembris algatatud eelnõuga. „On ju tegelikult absurdne, kuivõrd palju lasteaednike palgad üle Eesti kõiguvad. Sama töö eest võib olla pea kahekordne palgavahe, sõltuvalt sellest, kui jõukas on omavalitsus,“ lisas Reps. Vabaerakonna liikme Krista Aru sõnul toetab erakond samuti algatust. „Suured palgavahed regiooniti aitavad maapiirkondade tühjenemisele ja hariduslikule ebavõrdsusele kaasa,“ selgitas ta.

Reformierakonna liige Laine Randjärv sõnas, et küsimus, kas tulevikus võiks või peaks see muutuma selliselt, et lasteaiaõpetajatele hakkaks sarnaselt kooliõpetajatega palka maksma riik, väärib kindlasti laiemat arutelu, kuid ei vastanud kindlalt, kas Reformierakond algatust toetab või mitte. Ka Sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Heljo Pikoff kindlat seisukohta ei esitanud, kuid sõnas sõnas, et praegune koalitsioonilepe seesuguse seadusemuudatuse tegemist ette ei näe. „Töötame selle nimel, et lasteaednike palku ühtlustada,“ sõnas ta.