Valitsus algatas korrakaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu 20. oktoobril, selle eesmärgiks on muuta kehtivat alkohoolse joogi avalikus kohas tarbimise korraldust.

Alles 1. juulist hakkas kehtima varasem muudatus, mis lubas alkoholi tarbimist. Tegelikkuses kujunes see läbikukkumiseks, mida avalikkus ei toetanud ja seetõttu algatatigi uus eelnõu muudatus, mis vana korra uuesti kehtima paneks ja alkoholi tarbimise avalikus kohas uuesti ära keelaks.

Alkohoolseid jooke võib tarbida kohas, kus seda müüakse kohapeal tarbimiseks nagu näiteks toitlustusettevõttes, majutusettevõttes, etendusasutuses ja rahvamajas ning avalikul üritusel või selle piiritletud alal, kus kohalik omavalitsus on lubanud alkohoolse joogi jaemüüki kohapeal tarbimiseks.

Samuti on jäetud kohalikule omavalitsusele õigus määrata kindlaks kohad, kus on alkoholi tarvitamine lubatud. Seejuures säilitatakse keeld tarvitada alkohoolseid jooke või lubada kohaliku omavalitsuse organitel alkohoolsete jookide tarvitamist laste ja tervise edendamisega seotud kohtades. Juhtivkomisjoniks määrati õiguskomisjon.