"Ma tõesti ei tea, kes lapsepõlves liivakastis Jürgenile liiva silma viskas, aga ka nüüd, täiskasvanud mehena, loobib ta seda valimatult ja vahetpidamatult tagasi. Võiks juba sealt liivakastist välja tulla ja poleks tarvis hiljem vabandusi jagada. Ühtpidi on tegu poliitilise skandaaliga, mida peaminister peab nüüd lahendama," ütles riigikogu esimees.

Reformierakonna rahandusminister Jürgen Ligi kirjutas eile oma Facebooki kontol, et sotside haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski on juurteta ja teadmatu mees.

"Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata," kirjutas Ligi.

Ligi ja Ossinovski avalik lahkheli algas ETV "Foorumi" saates, kui Ligi püüdis suurt väljarännet Eestist vabandada sellega, et Eesti kannatas pikalt Nõukogude okupatsiooni all ning on seetõttu jätkuvalt vaene, mistõttu inimesed lahkuvad rikkamatesse riikidesse.

Ossinovski arvas saates tasakaalukalt esinedes, et ei ole õige 23 aastat pärast Eesti taasiseseisvumist ikka veel kõikides hetkeprobleemides Nõukogude võimu süüdistada ning uute probleemidega tuleb tegeleda täna ja praegu ning teha kõik selleks, et tulevikus oleks Eestis parem elada.

Nestori sõnul on taunitav, kui solvatakse kedagi nende kodukeele või päritolu baasil.

"Küsimus pole mitte ainult valitsusliidu siseses koostöövõimes, ka see on eelkõige peaministri mure. Minister ei tohiks solvata Eesti riiki au ja uhkusega suhtuvat põlvkonda ning seda sõltumata sellest, mis keeles nende kodus räägitakse. Ülbus kellegi suhtes toob kaasa eranditult samasuguse suhtumise ja paremal juhul naeravad nad ülbitseja lihtsalt välja. Minister ei peaks olema naeruväärne," arvas Eiki Nestor.