Kokku korraldatakse Eestis 2018. aasta esimeses pooles Eestis ligi 200 erinevat sündmust ja ootuste kohaselt saabub siia rohkem kui 20 000 väliskülalist. Sobivaima toimumispaiga leidmiseks kuulutas Riigikantselei välja avatud üüripakkumiste päringu.

„Eestis toimuvad sündmused on olulised kahest aspektist – nii eesistumisele seatud poliitiliste eesmärkide saavutamiseks kui ka Eesti riigi tutvustamiseks tema juubeliaastal. Esindusliku ja kõikidele vajalikele tingimustele vastava sündmuspaiga leidmine ei ole kerge ning seetõttu otsustasime välja kuulutada avaliku päringu kõikidele, kes omavad sobivaid ruume ning sooviks Eesti EL eesistumist 2018. aastal võõrustada,“ sõnas Eesti EL eesistumise ettevalmistuste juht Piret Lilleväli.

Eestis toimuvate sündmuste programmi kuuluvad nii ministrite mitteametlikud, kui ka muud kohtumised ning konverentsid. Sugugi kõik eesistumise ajal korraldatavad 200 sündmust ei saa toimuma ühes kohas. „Selle päringu raames otsime ruume eeskätt ministrite mitteametlike kohtumiste korraldamiseks, mis toovad Eestisse EL liikmesriikide erinevate valdkondade ministrid ning seavad ruumidele kõrged nõudmised,“ täpsustas Lilleväli.

Eesti on Euroopa Liidu Nõukogu eesistujamaa 2018. aasta esimeses pooles. Eesistumise ettevalmistusi ja läbiviimist koordineerib Riigikantselei Euroopa Liidu sekretariaadi juurde loodud Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise meeskond.

Euroopa Liidu Nõukogu tasandil tuleb eesistujal poole aasta jooksul juhtida rohkem kui 200 Euroopa Liidu Nõukogu töörühma tööd. Eesistujariik esindab Euroopa Liidu Nõukogu ka erinevatel läbirääkimistel ja kohtumistel nii Euroopa Parlamendi, Euroopa Komisjoni kui ka kolmandate osapooltega.

Avalik päring Eesti Euroopa Liidu eesistumise ministrite mitteametlike kohtumiste korraldamiseks vajalike ruumide leidmiseks ja üürilepingu sõlmimiseks on avatud 23. veebruari hommikuni. Täpsemat lisainfot saab siit veebilehelt.